Ν.Δ.: αλλαγές στην επικοινωνία

Ν.Δ.: αλλαγές στην επικοινωνία

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζουν εκ βάθρων τα πρόσωπα του επικοινωνιακού επιτελείου και διευρύνεται η επικοινωνιακή ομάδα της Πειραιώς με χθεσινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι αλλαγές κυοφορούνταν εδώ και καιρό και δεν έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, παρότι αναμένονταν λίγο αργότερα –περί τα μέσα Οκτωβρίου– και αφού ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε δεχθεί, μεταξύ άλλων, και εισηγήσεις να τις αναβάλει για τον Ιανουάριο, αφού θα είχε ολοκληρωθεί το συνέδριο της Ν.Δ.

Το «ρετουσάρισμα» κρίθηκε απαραίτητο από τον κ. Μητσοτάκη τόσο προκειμένου να διορθωθούν επικοινωνιακές αρρυθμίες, που είχαν παρατηρηθεί κατά καιρούς, όσο και προκειμένου να εκπεμφθεί σήμα ανανέωσης με την αναπροσαρμογή της στρατηγικής του στο θετικό αφήγημα και στις προτάσεις της Ν.Δ. –στρατηγική που εξυπηρετείται και από τις προσυνεδριακές διαδικασίες και το συνέδριο– παράλληλα με τη σκληρή αντιπολίτευση. Καθήκοντα νέου εκπροσώπου Τύπου στη θέση του Βασίλη Κικίλια αναλαμβάνει η Μαρία Σπυράκη, στέλεχος που έχει βρεθεί κοντά στον κ. Μητσοτάκη ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία στις εσωκομματικές εκλογές. Η κ. Σπυράκη, πρόσωπο με εμπειρία και επαφές στα μέσα ενημέρωσης, θα κρατήσει και τη θέση της στην Ευρωβουλή. Ούσα ευρωβουλευτής, εξάλλου, δεν θα έχει περιορισμό δημοσίων εμφανίσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου – δεδομένου ότι, εκτός απροόπτου, η νέα ομάδα θα φτάσει μέχρι τις εκλογές.

Νέο πρόσωπο για την Πειραιώς αποτελεί και η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Ζούλα στη θέση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Το σχήμα, το οποίο πλαισιώνεται από τέσσερις αναπληρωτές εκπροσώπους Τύπου (παραμένουν οι Σοφία Ζαχαράκη και Κωνσταντίνος Κυρανάκης και προστίθενται ο εις εκ των πέντε αναπληρωτών γραμματέων Στρατηγικού Σχεδιασμού Νίκος Ρωμανός, ο οποίος θα αναλάβει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στα social media, και ο προερχόμενος από τη ΔΑΠ και άλλοτε συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη, Σπύρος Σταυρίδης) και την αναπληρώτρια διευθύντρια του Γρ. Τύπου Κύρα Κάπη (παραμένει στη θέση που κατείχε), παραπέμπει σε λιγότερο συγκεντρωτικό σύστημα και σε ευρύτερο διαμοιρασμό ρόλων στην ενημέρωση, ανάλογα με τους τομείς και τα θέματα. Μάλιστα, ορίστηκε και έτερος αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Τύπου, με αρμοδιότητα τον περιφερειακό Τύπο, ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο κ. Μακ. Λαζαρίδης

Ρόλο θα εξακολουθήσει να έχει ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος αφήνει τα καθήκοντα του διευθυντή του γραφείου Τύπου και αναλαμβάνει ρόλο επικοινωνιακού συμβούλου, αλλά και άτυπου συμβούλου για την πολιτική του κόμματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εξέλιξη που επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην Καβάλα.

Αναβαθμισμένος βγαίνει από το νέο σχήμα και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναλαμβάνει τομεάρχης Aμυνας αντί του Aδ. Γεωργιάδη. Αποτελούσε κοινό μυστικό εδώ και καιρό ότι η ενδεχόμενη αποχώρηση από τη θέση του εκπροσώπου θα συνοδευόταν από κάποια «ανταμοιβή» σε τομέα. Η αλλαγή σκυτάλης στην Αμυνα ερμηνεύθηκε στο εσωκομματικό πεδίο ως «ψαλίδισμα» του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Πηγές της Πειραιώς σχολίαζαν ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν ο μόνος εκ των δύο αντιπροέδρων που είχε αναλάβει και τομέα, και ότι οι δύο αντιπρόεδροι –ο κ. Χατζηδάκης έχει την ευθύνη του προγράμματος και του συνεδρίου– θα περιοριστούν στον θεσμικό τους ρόλο. Η αλλαγή έγινε σε συνεννόηση με τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος υπερθεμάτισε μέσω των social media. Και πάντως, η τοποθέτηση του κ. Κικίλια σε άλλον τομέα πλην της Aμυνας θα προκαλούσε ντόμινο αλλαγών και στο σχήμα των τομεαρχών, κάτι που δεν βρίσκεται στον άμεσο σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή