«Βιομηχανία» αναβολικών αποκάλυψε η Οικονομική Αστυνομία

«Βιομηχανία» αναβολικών αποκάλυψε η Οικονομική Αστυνομία

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο κυκλώματα διακίνησης αναβολικών έφεραν στο φως οι παράλληλες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ.

Στην πρώτη περίπτωση έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας αποκάλυψε τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζε στην Ελλάδα και διακινούσε στο εξωτερικό μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών. Μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ 15 μέλη του κυκλώματος ανάμεσα στα οποία και ο φερόμενος ως αρχηγός του, 37 ετών.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από μήνες με αφορμή την κατάσχεση φορτίου με αναβολικά, που είχε προορισμό το εξωτερικό. Ακολούθησε μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια της οποίας αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησαν σε επιτηρήσεις υπόπτων και άρσεις απορρήτου στα κινητά τους τηλέφωνα. Χθες έγιναν έφοδοι σε τρεις αποθήκες τις οποίες ήλεγχε το κύκλωμα και κατασχέθηκαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο κουτιά με αναβολικά χάπια. Σε δύο από τις αποθήκες μάλιστα, στα Γλυκά Νερά και στον Βοτανικό, βρέθηκαν μηχανήματα για την παρασκευή των απαγορευμένων σκευασμάτων. Πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στην «Κ» ότι τα αναβολικά –μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν κατασχεθεί στη χώρα– βρέθηκαν φορτωμένα μέσα σε δύο νταλίκες και πιθανολογείται ότι επρόκειτο να σταλούν στο εξωτερικό. Η ίδια πηγή ενημέρωσης αποκάλυψε ότι οι συλληφθέντες διακινούσαν μικρό μέρος των σκευασμάτων στην Ελλάδα και τις μεγαλύτερες ποσότητες αναβολικών εξήγαν στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική. Αστυνομικοί κατέσχεσαν μεγάλο αριθμό εγγράφων και πειστηρίων, τα οποία αναμένεται να αποκαλύψουν το εύρος της δράσης της σπείρας, καθώς επίσης και σημαντικό χρηματικό ποσό σε μετρητά.

Μπαρ στο Γκάζι

Αύριο, στο μεταξύ, απολογούνται στον ανακριτή οι υπεύθυνοι νυχτερινού κέντρου στο Γκάζι, στο οποίο ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντόπισαν την Κυριακή ποτά «μπόμπες» και αναβολικά χάπια. Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τέσσερα άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο, ανάμεσα στα οποία και ο «σκιώδης» ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου. Στο ισόγειο και τον 1ο όροφο του καταστήματος βρέθηκαν άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, κυρίως βότκα Smirnoff, Belvedere, Gray Goose, πλαστικές φιάλες με διάφανο αλκοολούχο ποτό χωρίς ένδειξη καθώς και μεταχειρισμένα καπάκια. Στους ίδιους χώρους βρέθηκαν επίσης περίπου 1.000 κουτιά με αναβολικά χάπια και φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούνται σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας. Στα κατασχεμένα αναβολικά συγκαταλέγονται χάπια στανοζολόλης, οξυμεθολόνης που χρησιμοποιούνται από «φίλους» του bodybuilding για την αύξηση της μυϊκής μάζας κ.ά. Ακόμα βρέθηκαν κενές υπεύθυνες δηλώσεις υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από αστυνομικό του Α.Τ. Πετραλώνων. Ελέγχεται εάν ο εν λόγω αρχιφύλακας υπηρετούσε πράγματι στο συγκεκριμένο τμήμα την περίοδο που υπεγράφησαν οι υπεύθυνες δηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή