Φωτογραφίες και βίντεο του ISIS στο κινητό του Σύρου που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφίες και βίντεο του ISIS στο κινητό του Σύρου που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο και φωτογραφίες με βασανιστήρια και εκτελέσεις συλληφθέντων από τον ISIS περιλαμβάνονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο υλικό που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου Σύρου, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη και διερευνάται η συμμετοχή του σε τρομοκρατική δράση εκτός Ελλάδος.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην σύλληψη του 32χρονου μετά από καταγγελίες της συζύγου του, τον περασμένο μήνα, για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους.

Τον Σεπτέμβριο σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου για ενδοοικογενειακή βία, έπειτα από καταγγελία της συζύγου του. Μάλιστα λίγο καιρό αργότερα η γυναίκα του τον κατήγγειλε και για τρομοκρατική δράση, με αποτέλεσμα η αρχική διακριτική παρακολούθησή του από τις Αρχές να μετατραπεί σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Ως εκ τούτου, ο 32χρονος θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν, ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.

Γνωστός στις αρχές

Αρμόδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο άνδρας ήταν γνωστός στις ειδικές υπηρεσίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, γιατί πέρα από τις καταγγελίες της συζύγου του, και ο ίδιος φέρεται να είχε επικαλεστεί τη συμμετοχή του σε ένοπλες οργανώσεις στη Συρία. Στόχος του ήταν ενδεχομένως η εξασφάλιση ασύλου στην Ελλάδα ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, καθώς όπως ομολόγησε στην αντίθετη περίπτωση θα κινδύνευε η ζωή του.

Πρόκειται για έναν άνδρα που έφτασε στη χώρα μας μέσω της Λέρου τον Ιούνιο του 2016, μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά και είχαν εγκατασταθεί σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η περίπτωσή του δεν χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου.

Ο άνδρας μετέβη χθες στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του αιτήματος ασύλου που είχε κάνει κατά την άφιξή του στη χώρα μας και συνελήφθη.

Ο 32χρονος, που προέβη χθες και σε απόπειρα αυτοκτονίας, οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή