Πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Μόναχο – συνελήφθη ένας ύποπτος

Πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Μόναχο – συνελήφθη ένας ύποπτος

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Έχουμε έναν ύποπτο», δήλωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου, διατήρησε ωστόσο επιφυλάξεις σχετικά με το αν πρόκειται πράγματι για τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι εναντίον πέντε ατόμων, τα οποία έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Νωρίτερα, ενας άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι πέντε ανθρώπους στον σταθμό Rosenheimer όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι αναζητεί τον ύποπτο, του οποίου τα κίνητρα παραμένουν ασαφή. Οπως αναφέρουν μάρτυρες κανένας από τους τραυματίες δεν φαίνεται να τραυματίστηκε σοβαρά.

Η αστυνομία κάλεσε μάλιστα τους ανθρώπους στην πόλη να παραμείνουν στα σπίτια τους και περιέγραψε τον ύποπτο ως έναν άνδρα ηλικίας περίπου 40 ετών που διέφυγε από το σημείο της επίθεσης με μαύρο ποδήλατο. Ο συναγερμός έχει πλέον ληξει. 

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή, ωστόσο οι αρχές έχουν αποκλείσει να είναι θρησκευτικά ή τρομοκρατικά. Ο συλληφθείς άνδρας, ηλικίας περίπου σαράντα ετών, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταφέρεται σε νοσοκομείο για ψυχιατρική αξιολόγηση. «Έχουμε ακόμη λίγες πληροφορίες στη διάθεσή μας και για αυτό υπάρχουν διάφορες πιθανότητες. Μπορεί να πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένο, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει και πολιτικό κίνητρο – λόγω των πρόσφατων επεισοδίων στην Γερμανία δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε», δήλωσε ο καθηγητής για θέματα ασφάλειας Χανς-Γκερντ Γιάσκε στο ιδιωτικό ειδησεογραφικό κανάλι Ν24.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, Χουμπέρτους Άντρε, ο συλληφθείς άνδρας ήταν γνωστός στις αρχές για κλοπές και επιθέσεις με τραυματισμούς, κάτι το οποίο ενδέχεται να ενισχύει το σενάριο να είναι ψυχικά διαταραγμένος. 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή