Παρουσίαση: Τα SPEEDCAR στην Ελλάδα

Παρουσίαση: Τα SPEEDCAR στην Ελλάδα

6' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Σκονιστήκαμε, ανανεώσαμε το ηλιοκαμμένο χρώμα του καλοκαιριού που είχαμε χάσει αλλά κερδίσαμε όλοι την εμπειρία της οδήγησης ενός kartcross στην Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Χαλκίδας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS AE, επίσημος εισαγωγέας της SUBARU αλλά και τώρα πλέον της SPEEDCAR, στην Ελλάδα.

 
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS, Γιάννης Χεκιμιάν, διάλεξε τον χώρο και τρόπο αυτό για να παρουσιάσει την νέα δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία αποτελεί και προσωπική του ενασχόληση. Η πίστα είχε διαμορφωθεί ειδικά για το σκοπό αυτό, φιλοξενώντας σε ένα μέρος της τη διαδρομή για τα Forester και σε ένα άλλο, τη διαδρομή για τα Speedcar.

Η πρωτόγνωρη σε πολλούς εμπειρία οδήγησης ενός αγωνιστικού οχήματος Kartcross ήταν περισσότερο από ενθουσιώδης. Για την ακρίβεια, δεν περιγράφεται, πρέπει να τη ζήσεις για να την καταλάβεις. 
Τα 2 Forester από την άλλη, το αυτόματο με CVT και το 6τάχυτο με χειροκίνητο κιβώτιο, έδιναν μαθήματα τετρακίνησης στην πίστα του motocross. 
 
Κάτω από ένα καλοκαιρινό ήλιο, μπόλικη σκόνη, δύο drones και πολλές προσδοκίες για τη διάδοση του Kartcross στην Ελλάδα, η διπλή εκδήλωση των Πλειάδων έκλεισε δίνοντας ραντεβού στα εγκαίνια της ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, όπου θα παρουσιαστούν τα νέα μοντέλα 2018, τόσο SUBARU όσο και SPEEDCAR.
 
O κ.Γιάννης Χεκιμιάς δήλωσε:

Eίμαστε εδώ σαν Subaru, στο στοιχείο μας το χώμα, με τα παραδοσιακά μας μοντέλα, όπως είναι το Forester, το οποίο μάλιστα έχει γίνει και πιο προσιτό, αφού διατίθεται από τις 28.500 ευρώ σε μια αρκετά πλούσια έκδοση. Σε λίγο καιρό, και με την ευκαιρία της έκθεσης αυτοκινήτου, θα παρουσιάσουμε και καινούργια μοντέλα, αλλά στην σημερινή εκδήλωσή μας την τιμητική του έχει το Forester. Θα έχετε την ευκαιρία να το οδηγήσετε σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, κάτι που θα σας υπενθυμίσει τις πραγματικές του αρετές.

Αυτό που έχουμε διοργανώσει σήμερα δεν είναι ένα απλό test drive event.

Οι περισσότεροι από εσάς με γνωρίζετε προσωπικά, όποτε και ξέρετε ότι την δουλειά αυτήν την κάνω όχι μόνο επειδή με ενθουσιάζει αλλά και επειδή την αγαπάω πραγματικά.

Όπως ακριβώς αγαπάω και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όπως ακριβώς με έχει ενθουσιάσει η προσπάθεια των φίλων μου στην ομάδα των Dirt Games!

Πριν από ένα χρόνο περίπου ήταν ο Γιώργος ο Ζυμαρίδης μαζί με τον Κωσταντίνο Σταύρου που μου προτείναν να τρέξω έναν αγώνα που θα διοργάνωναν, στον οποίο κιόλας μου είπαν ότι θα συμμετέχουν και κάτι «Buggy». Όπως μου τον περιέγραψαν μου φάνηκε πολύ ωραίος και εύκολος, οπότε και δήλωσα συμμετοχή αμέσως με το Daihatsu Sirion, που με έχετε οι περισσότεροι συνηθίσει. Την παραμονή του αγώνα, έφτασα εδώ, σ’ αυτή ακριβώς την πίστα, και αφού είχα τελειώσει με τα περάσματα και τις δοκιμές μου, με πιάνει ο Λάμπρος ο Αθανάσουλας και μου λέει: «μπες να κάνεις μια βόλτα!» Ήταν η πρώτη μου επαφή με kartcross, και αμέσως βγαίνοντας μου προτείνει, το ίδιο ακριβώς, ο Γιώργος Ζυμαρίδης με το δικό του τερατάκι. 

Όπως θα καταλάβετέ και εσείς σε λίγο, η «μόλυνση» ήταν ακαριαία!

Σε ένα μήνα είχα αγοράσει το πρώτο μου ( μεταχειρισμένο) Speedcar και τον Απρίλιο συμμετείχα στον πρώτο μου αγώνα με Kartcross, στο 1ο Dirt Games για το 2017. Η οδηγική εμπειρία από το Speedcar2 του 1998, η απόλαυση, και τα συναισθήματα που σου δημιουργεί η οδήγηση ενός τέτοιου οχήματος είναι τρομερά. Αυτά σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό του «προϊόντος» που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι μου των “Dirt Games” μου έδωσαν το έναυσμα, και έτσι από τον Ιούλιο του 2017 η Πλειάδες Motors είναι ο αντιπρόσωπος για την Ελλάδα του πιο γνωστού Kartcross, που δεν είναι άλλο από το Speedcar της Industrias Lahoz.

H Πλειάδες Motors είναι λοιπόν η Speedcar Greece, και θα ήθελα να σας μιλήσω λίγο περισσότερο για αυτήν και για τα προϊόντα που εκπροσωπεί. Θα ξεκινήσω βασικά με μια μικρή αναδρομή στο site της Speedcar.gr στο οποίο θα βρείτε λίγα λόγια για την ιστορία της Speedcar.

O Delfin Lahoz ήταν αυτός που το 1992 κατασκεύασε το πρώτο Speedcar, ένα μικρό κουρσάκι για το χώμα με κινητήρα μοτοσυκλέτας και εκπληκτικές επιδόσεις. Κάνοντας συνεχείς βελτιώσεις στην κατασκευή του ο Delfin κατάφερε να κάνει το δικό του όνειρο πραγματικότητα, και το 2004 μετονόμασε την μικρή του τότε επιχείρηση σε Industrias Lahoz για να ενσωματώσει σε αυτήν την εμπορική εκμετάλλευση των κατασκευών του. Η επιμονή του στην ποιότητα και στην αξιοπιστία, έχουν κάνει την Industrias Lahoz τον πιο αναγνωρίσιμο κατασκευαστή kartcross παγκοσμίως, του οποίου τα οχήματα πρωταγωνιστούν σε όλους τους θεσμούς που λαμβάνουν μέρος.

Σήμερα η Speedcar διαθέτει τρία διαφορετικά μοντέλα.

Το Speedcar GTR, ένα μονοθέσιο αγωνιστικό ασφάλτινο όχημα, για αναβάσεις και πίστες με κινητήρα από GSXR 1000 (168hp)

To Speedcar TTX, ένα 4κινητο μονοθέσιο χωμάτινο αγωνιστικό Buggy και αυτό με κινητήρα Suzuki, αλλά από Bussa 1300 με ιπποδύναμη που ξεπερνά τα 220 άλογα. Το όχημα αυτό τρέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Autocross.

Και βέβαια το Speedcar XTREM, το οποίο είναι και το βασικό εμπορικό πλαίσιο της Industrias Lahoz, αυτό που την έχει κάνει γνωστή στον χώρο του Kartcross, αλλά και αυτό που φαίνεται να έχει και εμπορικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην χώρα μας.

Σαν Speedcar Greece διαθέτουμε το chassis του XTREM με τρία διαφορετικά πακέτα ΚΙΤ τα οποία διαφοροποιούνται μα βάση τον κινητήρα που φέρουν.

Έχουμε το XTREM Knight με κινητήρα Suzuki GSXR K8-K10 600cc και 125hp ονομαστική ισχύ.

Το XTREM King με κινητήρα Yamaha YZF R6R 600cc και 130hp ονομαστική ισχύ.

Και το XTREM Emperor με κινητήρα Suzuki GSXR K8-K10 750cc και 150hp ονομαστική ισχύ.

Τις τιμές του κάθε μοντέλου, όπως και τις τιμές των extra θα τις βρείτε στον τιμοκατάλογο που σας δίνουμε, αλλά όπως και εσείς θα διαπιστώσετε στα 23.560€ τελική τιμή με ΦΠΑ που ξεκινάει το XTREM Knight δεν του λείπει απολύτως τίποτα. Είναι πολύ βασικό να σημειώσουμε ότι όλα μας τα chassis είναι χρωμομολυβδένια με ηλεκτροστατική βαφή, με ό,τι πάει να πει αυτό για την ανθεκτικότητα των κατασκευών. Επίσης όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται είναι από εταιρείες πρώτης ποιότητας και τοποθέτησης όπως πχ (Brembo, Arrow, Akrapovic, Braid) 

Είναι αυτονόητο ότι όλες οι προηγούμενες κατασκευές που ανέφερα είναι αυστηρά αγωνιστικές, οπότε και απαγορεύεται η κυκλοφορία στον δρόμο (θα έλεγα δια ροπάλου). Επίσης είναι να αναφέρουμε ότι τα Speedcar πωλούνται στην χώρα μας όπως ακριβώς όλα τα υπόλοιπα καρτ σε μορφή ΚΙΤ και παραδίδονται συναρμολογημένα.

Ένα πράγμα είναι η διάθεση των προϊόντων, αλλά εξίσου, και ίσως πιο σημαντικό, είναι η υποστήριξη αυτών με υπηρεσίες. 

Για τον λόγο αυτό λοιπόν δημιουργήθηκε η Speedcar-Motul Team Greece. Η αγωνιστική μας ομάδα η οποία υπό την εποπτεία του Θοδωρή Λασκαρίδη, του εδώ και 15 χρόνια έμπειρου και έμπιστου μηχανικού μου, καλείται να υποστηρίξει όλους τους αγωνιζόμενους με Speedcar.

Αρωγός αυτής της προσπάθειας και στρατηγικός μας συνεργάτης είναι η MOTUL. Η Speedcar Motul Team Greece είναι λοιπόν powered και Lubricated από τα αντίστοιχα powersport λιπαντικά. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά! Το Kartcross είναι το άθλημα εκείνο που φέρνει κοντά τους δυο διαφορετικούς αυτούς κόσμους, την μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο και δεν υπάρχει πιο γνωστό όνομα λιπαντικών και στους δυο αυτούς χώρους από την Motul!

Φτάνουμε λοιπόν και στο δια ταύτα.

Τόσο η ομάδα των συνεργατών μου της Subaru, όσο και η Speedcar Motul-Team Greece είναι σήμερα εδώ για να σας βοηθήσουν να πάρετε μια γεύση από δυο διαφορετικές εμπειρίες. Αυτή του OFF-Road με Subaru Forester , και αυτή του Kartcross με Speedcar! Θα ήθελα να σημειώσουμε και να επικοινωνήσουμε πως το off-road test της Subaru που θα κάνετε εσείς σήμερα θα είναι και διαθέσιμο, εννοείται δωρεάν, για τους θεατές του μεθαυριανού αγώνα.

Εκείνοι με την ευκαιρία της παρακολούθησης του αγώνα θα μπορέσουν να εντοπίσουν  τι είναι αυτό που κάνει την Subaru διαφορετική! Θα χωριστούμε σε δυο ομάδες των 8 ατόμων. Η μια θα ξεκινήσει με το off road experience, ενώ η άλλη θα πάρει πρώτη μια γεύση από το Speedcar.

Τα Subaru που θα οδηγήσετε είναι το Forester βενζίνης 2.0 manual 6 σχέσεων, και το Forester πετρέλαιο 2.0 CVT. Είναι στην ουσία το entry και το top level αντίστοιχα που διατίθενται στην Ελληνική αγορά. 

Τα Speedcar που θα οδηγήσετε είναι το Speedcar2 κινητήρα από CB600f Hornet (100hp) , και βεβαία το Speedcar XTREM με Suzuki GSXR 600 και εγκέφαλο Yoshimura (130hp).

Και τα δύο οχήματα θα τρέξουν μεθαύριο στον αγώνα  οπότε θα ήθελα να τα σεβαστείτε. 

Let’s get dirty λοιπόν!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή