Βουλή: Οι διάλογοι που οδήγησαν στη διαγραφή Παπακώστα

Βουλή: Οι διάλογοι που οδήγησαν στη διαγραφή Παπακώστα

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή της έως σήμερα βουλευτού της ΝΔ Αικατερίνης Παπακώστα-Σιδηροπούλου αφενός να αναζωπυρώσει δημοσίως και επισήμως την διαχρονική υποβόσκουσα αντιπαράθεσή της με τον εκ των Αντιπροέδρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αδ. Γεωργιάδη, και αφετέρου να αναπτύξει διάλογο –δηλωτικό πρόθεσης συνεργασίας σε νομοθετικό επίπεδο- με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο, χθες κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του ΥΕΘΑ, ήταν και η αφορμή για να τεθεί με απόφαση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη εκτός των κόλπων της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Οι κοκορομαχίες οι οποίες διεξάγονται στη Βουλή των Ελλήνων, οι προσωπικές αναφορές, δεν περιποιούν τιμή στον Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και θα παρακαλέσω και τον κύριο Πρόεδρο και τους κ. Αντιπροέδρους της Βουλής να διαφυλάσσετε και το κύρος της Βουλής από διολίσθηση σε πρακτικές και σε συμπεριφορές οι οποίες στοχεύουν σε προσωπικό επίπεδο τους συναδέλφους ή τους Υπουργούς προς τους συναδέλφους ή τους συναδέλφους προς τους Υπουργούς, να τηρείτε πάντοτε τον Κανονισμό» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Παπακώστα, σχολιάζοντας επί της ουσίας την εντονότατη προσωπική φραστική σύγκρουση που είχε προηγηθεί μεταξύ των Π. Καμμένου – Αδ. Γεωργιάδη, στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Θα πρέπει να τους ανακαλείτε στην τάξη, κύριε Πρόεδρε, ει δυνατόν να τους επιβάλλετε και τις δέουσες ποινές. Εάν δεν μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να αυτοσυγκρατηθεί, κύριε Πρόεδρε, γι’ αυτό σας έχουμε ψηφίσει, για να μπορείτε να επιβάλλετε τον Κανονισμό και να τον επιβάλλετε εκεί που πρέπει, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, η κυρία Παπακώστα ευχαριστούσε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, επειδή ο κ. Καμμένος την κάλεσε στο πλαίσιο επικείμενης νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, διάταξη σχετική με τα Ατομα με Αναπηρία και θέματα χηρείας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων – καθώς η βουλευτής είχε θίξει το ζήτημα στην τοποθέτησή της. Μάλιστα, η αποστροφή αυτή του λόγου του κ. Καμμένου είχε προκαλέσει την εντονότατη διαμαρτυρία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ Α. Λοβέρδου, αλλά και παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη, γεγονός το οποίο προσέδωσε στο όλο περιστατικό, ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις.

Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί του κλίματος στη Βουλή:

Π. Καμμένος: «Επειδή η κ. Παπακώστα ανέφερε ένα πολύ λεπτό θέμα για τα ΑμεΑ -και ξέρω ότι έχει γνώση του θέματος- να της ζητήσω, στα πλαίσια της συνεργασίας με το Κοινοβούλιο, να χειριστεί εκείνη το θέμα στο Υπουργείο, στη νομοτεχνική Επιτροπή.

Αικατερίνη Παπακώστα: «Ωραία. Ευχαριστώ πολύ».

Α. Λοβέρδος: «Όταν κατέβηκε από το Βήμα η κυρία Παπακώστα, πήρε τον λόγο ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης και της είπε ότι τής δίνει –επιτρέψτε μου ελεύθερα να πω- και τη νομοθετική πρωτοβουλία. Της δίνει δηλαδή την πρωτοβουλία να φέρει στη Βουλή ρυθμίσεις. Το θέμα της χηρείας το έχουμε φέρει εμείς με κοινοβουλευτικό έλεγχο και με προτάσεις της κυρίας Γεννηματά δέκα φορές. Στην παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, το έφερα δύο φορές. Και σήμερα άλλη μία το πρωί. Γιατί δεν το έδωσε και σε εμένα; Τι παιχνίδια είναι αυτά μπροστά στα μάτια μας; Τι παιχνίδια είναι αυτά; Δίδεται η νομοθετική πρωτοβουλία σε βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Εγώ έχω θιγεί, κύριε Πρόεδρε, και αυτό είναι παιχνίδι μπροστά στα μάτια μας. Τέτοια, όμως, «κολλητιλίκια» δεν είναι σωστά μέσα στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): «Ο κ. Γεωργιάδης είναι μέτοχος του παιχνιδιού;»

Α.Λ.: «Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Γεωργιάδης, εγώ λέω ότι εδώ είναι η Βουλή των Ελλήνων και δεν είναι η Βουλή των παιγνίων εδώ -σε πολιτικό επίπεδο εννοώ».

«ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»: «Σχετικά με αυτό που ακούστηκε προηγουμένως από τον συνάδελφο, κύριο Λοβέρδο, κύριε Υπουργέ, να τα ξεκαθαρίσουμε. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει σε καμία συμπαιγνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και σε καμία προσχηματική επιτροπή που θα διαχειρίζεται τα θέματα των ΑΜΕΑ και της χηρείας, αφού προηγουμένως έχει νομοθετήσει η Κυβέρνηση κι έχει κόψει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τα λεφτά κι ενώ την εγκαλούμε για τόσους πολλούς μήνες και ο κ. Δημοσχάκης κι εγώ και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ειδική συνάντηση με αυτούς τους ανθρώπους δύο φορές μέχρι σήμερα να φέρει τη νομοθετική πρωτοβουλία και να δώσει στους ανθρώπους αυτά που τους έκοψε. Άρα, παρακαλώ πολύ να είναι σαφές σε όλους. Η Νέα Δημοκρατία και σίγουρα κανένας Βουλευτής της δεν συμμετέχει σε τέτοια προσχηματική επιτροπή, κύριε Λοβέρδο. Να το ξεκαθαρίσουμε. Αυτές είναι προβοκάτσιες του κ. Καμμένου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή