Αρ. Χατζής για αυτοδικία Ρουβίκωνα: Ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς

Αρ. Χατζής για αυτοδικία Ρουβίκωνα: Ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόσφατη «παρέμβαση» του Ρουβίκωνα, με την εκτόξευση απειλών κατά ιατρού, τον οποίο η ομάδα κατηγόρησε ότι παίρνει «φακελάκι» σχολίασε ο  καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Ε.Κ.Π.Α  Αριστείδης Χατζής, σημειώνοντας πως, ουσιαστικά, με τις πράξεις του ο Ρουβίκωνας ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς.

«Έχουμε προβληματικό κράτος δικαίου. Οι πολίτες  απευθύνονται στη ΧΑ ή στον Ρουβίκωνα…  Δεν υπάρχει εφαρμογή των νόμων,  ούτε  κράτος δικαίου που να παίζει τον ρόλο του.  Δεν είναι δυνατόν να επιστρέφουμε στην αυτοδικία» δήλωσε ο καθηγητής στον 9,84, προσθέτοντας πως «πρόκειται όχι απλώς για πράξη ανομίας, αλλά για εγκληματική πράξη. Υποτίθεται ότι αναλαμβάνουν να επιβάλλουν κάποιους κανόνες κάποιοι μή αρμόδιοι. Ουδείς τους ανέθεσε αυτή τη δουλειά, δεν έχουν καμμία νομιμοποίηση. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να ανεχθούμε τέτοιες  συμπεριφορές. Το κράτος δικαίου έχει το μονοπώλιο  της εφαρμογής των κανόνων και της επιβολής κυρώσεων».

Ο κ. Χατζής επέστησε τέλος την προσοχή της Αριστεράς στο φαινόμενο , με την επισήμανση ότι «το κράτος δικαίου έχει το μονοπώλιο της εφαρμογής των κανόνων και της επιβολής κυρώσεων, διότι αν μετατραπούμε σε ζούγκλα, αυτοί που θα χάσουν πρώτοι θα είναι οι αδύνατοι. Αυτοί που τώρα θεωρούν ότι το κράτος  δεν τους προστατεύει. Ο μεγάλος κίνδυνος εδώ είναι η ακροδεξιά. Αυτό που κάνουν ο Ρουβίκωνας και άλλες ομάδες είναι να κουβαλάνε νερό στο μύλο της ακροδεξιάς». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή