Στη Βουλή την επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης φέρνει ο Πρόεδρος της Ν.Δ – Τζανακόπουλος: «Σερίφης» ο Μητσοτάκης

Στη Βουλή την επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης φέρνει ο Πρόεδρος της Ν.Δ – Τζανακόπουλος: «Σερίφης» ο Μητσοτάκης

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το προσωπικό του Τμήματος ενώ φέρνει το ζήτημα και στο Κοινοβούλιο.

Όπως ανακοίνωσε, καταθέτει ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου εκείνος να έρθει στην ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή και  «να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». «Ελπίζω αυτή τη φορά να μην πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για προκλητική αδιαφορία στα θέματα της ασφάλειας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η επίθεση με μολότοφ προκαλεί θλίψη και οργή και πως κινδύνεψαν ζωές αστυνομικών, οι οποίοι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια να διασφαλίσουν την τάξη και πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι.

«Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μία σειρά άλλων φαινομένων, τα οποία έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης. Η εφαρμογή του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών είναι μια ατζέντα χωρίς ιδεολογία. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να αποκαταστήσω το νόμο και την τάξη στη χώρα» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τζανακόπουλος: «Ακροδεξιό δόγμα από Μητσοτάκη»

Σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους υπήρξε η αντίδραση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος επιμένει στη «γραμμή» που θέλει τον κ. Μητσοτάκη να ενστερνίζεται ακραίες λογικές. «Ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί, δυστυχώς, να αποτελεί παρακολούθημα της ακροδεξιάς ρητορικής του Αντιπροέδρου του. Με αφορμή ένα καταφανώς καταδικαστέο περιστατικό, για πολλοστή φορά επαναφέρει το δόγμα τάξης και ασφάλειας και παρουσιάζει τη χώρα ως Άγρια Δύση και τον εαυτό του ως επίδοξο σερίφη» σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ασφάλεια των πολιτών. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να κρύψει το νέο αδιέξοδό του. Ο παροξυσμός του ίδιου και του Αντιπροέδρου του αποδομείται κάθε μέρα από την ίδια την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η τρίτη αξιολόγηση προχωρά με το σύνολο των θεσμών να εργάζονται για τη γρήγορη ολοκλήρωσή της χωρίς πρόσθετα μέτρα».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι, στην οποία αναφέρεται στα περιστατικά ανομίας των τελευταίων ημερών κάνοντας λόγο για «εικόνα ζούγκλας με την ευγενική χορηγία του κ.Τόσκα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή