Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 29χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 29χρονος

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 29χρονος που επρόκειτο να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για τις κατηγορίες που αφορούν τα όπλα, τις πλαστές ταυτότητες και τα υπόλοιπα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής κατά τη σύλληψη του.

Συνθήματα συμπαράστασης φώναξαν κατά την είσοδο και έξοδο του κατηγορούμενου περίπου 50 συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι.

Χθες, η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες DNA του 29χρονου είχε ανιχνευθεί αρχικά τον Μάρτιο σε ένα από τα δέματα-βόμβες προς Ευρωπαίους αξιωματούχους που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι, καθώς και στην παγιδευμένη επιστολή με παραλήπτη τον Λουκά Παπαδήμο. Στην ίδια ανακοίνωση, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε ότι τo γενετικό αποτύπωμα του βρισκόταν αποθηκευμένο στη βάση δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ήδη από το 2011 μετά τη σύλληψή του για επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Το DNA του είχε ανιχνευθεί σε σακίδιο πλάτης που είχε περισυλλεγεί από το σημείο των επεισοδίων.

Ο 29χρονος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή