Εως 15 Νοεμβρίου η ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Εως 15 Νοεμβρίου η ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση της ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων μέχρι τις 15 Νοεμβρίου αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να δώσει μία ακόμα ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ρυθμίσουν λάθη παλαιότερων δηλώσεων και να γλιτώσουν από τους υψηλούς φόρους και τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία. περίπου 100.000 φορολογούμενοι έχουν κάνει ήδη χρήση των ευεργετικών διατάξεων, κλείνοντας εκκρεμείς υποθέσεις τους με την εφορία, υποβάλλοντας με χαμηλότερα πρόστιμα τροποποιητικές δηλώσεις. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν «αποκαλυφθεί» με τη ρύθμιση αδήλωτα κεφάλαια περίπου 5 δισ. ευρώ, ενώ οι βεβαιωμένοι φόροι ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι όσοι αποφασίσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση πρέπει να πληρώσουν τον φόρο που προκύπτει σε 30 ημέρες ή διαφορετικά να υπαχθούν στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η εφορία διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου, εκτός των στοιχείων που θα αποκαλύψουν οι φορολογούμενοι, συνολικά των εισοδημάτων τους και των περιουσιακών τους στοιχείων ακόμα και για τη χρήση που αφορά η δήλωση που θα υποβάλλουν.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

• Ο φόρος που θα κληθούν να καταβάλουν ξεκινάει από το 30% της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης και φθάνει μέχρι και το 60% ανάλογα με την περίπτωση και τον χρόνο απόκρυψης.

• Οι δηλώσεις υποβάλλονται χειρόγραφα.

• Για αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται μετά τις 31.5.2017 και μέχρι το πέρας της προθεσμίας (30.9.2017), ο τυχόν οφειλόμενος πρόσθετος φόρος ορίζεται στο 12% του κυρίου φόρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή