Γιουρόπα Λιγκ: Της έχει πάρει τον αέρα…

Γιουρόπα Λιγκ: Της έχει πάρει τον αέρα…

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια μεγάλη βραδιά, αντάξια της ιστορίας της, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ξανά ισόπαλη 0-0 με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ, παρουσία 45.000 θεατών. Φανταστική ατμόσφαιρα, σημαντικό βήμα πρόκρισης ως προς τον βαθμολογικό αντίκτυπο και αναμφίβολα ένα σπουδαίο και ιστορικό αποτέλεσμα, συνέθεσαν το χθεσινό παιχνίδι. Σε ακόμη ένα ματς –το τρίτο της ιστορίας των δύο ομάδων– η Μίλαν έμεινε χωρίς γκολ επί της ΑΕΚ στην Αθήνα. Εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποίησαν για την Ενωση οι Λόπεζ, Γκάλο, Μπακάκης, Σιμόες και ο αρχηγός Γιόχανσον.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο σχηματισμός του 3-5-2 μπλόκαρε τη Μίλαν που προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, μόνο με μακρινές μπαλιές του Μπονούτσι. Στο πρώτο εικοσάλεπτο η ΑΕΚ δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ με μακρινό σουτ του Γκάλο, τετ α τετ από πλάγια θέση του Λόπεζ το οποίο εξουδετέρωσε ο Ντοναρούμα, αλλά και σε απευθείας φάουλ του Χριστοδουλόπουλου που βρήκε στα σώματα και πέρασε κόρνερ. Το θετικό ήταν πως η Ενωση δεν απειλήθηκε στιγμή από τους παίκτες του Βιτσέντζο Μοντέλα που έκαναν αρκετά σκληρά φάουλ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Γκάλο προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Ντοναρούμα. Ως προς το δημιουργικό της παιχνίδι γενικότερα, η ΑΕΚ έφτανε με ευκολία στην περιοχή της Μίλαν, αλλά Αραούχο και Χριστοδουλόπουλος κινούνταν κυρίως εκτός περιοχής, με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθεί κλασική ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καταιγιστικό ρυθμό, πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες και την ΑΕΚ με κέφι και διάθεση για δημιουργία. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα σημειώθηκε για τη Μίλαν που είχε δοκάρι στο 57΄ σε διαγώνιο σουτ του Μοντολίβο. Η ΑΕΚ απάντησε με ευκαιρίες από σουτ των Γιόχανσον, Αραούχο και Χριστοδουλούπουλου αλλά το 0-0 παρέμεινε ώς το τέλος.

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτας (65΄ Γαλανόπουλος) Χριστοδουλόπουλος (60΄ Λιβάγια), Αραούχο (79΄ Γιακουμάκης).

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Μπορίνι, Ροντρίγκες, Μοντολίβο, Λοκατέλι (66΄ Κεσί), Τσαλχάνογλου, Κουτρόνε (46΄ Σούσο), Αντρέ Σίλβα (81΄ Κάλινιτς).

Σοβαρά επεισόδια

Πριν από την έναρξη του αγώνα, σημειώθηκαν επεισόδια στoν σταθμό Πευκάκια του Ηλεκτρικού, όταν άγνωστοι που είχαν καλυμμένα πρόσωπα, εισέβαλαν σε βαγόνι τρένου χτυπώντας αδιακρίτως επιβάτες. Από τη σύρραξη τραυματίστηκαν Ελληνες και Ιταλοί που μετέβαιναν στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Αούστρια Βιέννης κέρδισε με 1-4 τη Ριέκα στην Κροατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή