Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους «αριθμούς» Τσίπρα

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους «αριθμούς» Τσίπρα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή περί εγκληματικότητας

«Ενοχλήθηκε σήμερα ο κ. Τσίπρας που τον αποκαλέσαμε ψεύτη. Και την ίδια ακριβώς στιγμή απαρίθμησε σειρά εντελώς ψεύτικων στοιχείων στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι η ανίκανη Κυβέρνησή του έχει πολεμήσει την ανομία», ανέφεραν συγκεκριμένα κύκλοι από τη ΝΔ.

«Μολονότι οι πολίτες ξέρουν, βέβαια, την πραγματικότητα καθώς την ζουν στις γειτονιές τους, παραθέτουμε πέντε ενδεικτικούς πίνακες. Πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, που αφορούν τη λεγόμενη καθημερινή εγκληματικότητα», συνέχισαν οι ίδιοι κύκλοι.

«Τα στοιχεία της Αστυνομίας, όχι μόνον αναδεικνύουν ότι κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης, αλλά και αδίστακτος, καθώς δεν αισθάνεται καμία ντροπή να επικαλείται στη Βουλή στοιχεία που προφανώς έχει κατασκευάσει από το μυαλό του. Είτε ο ίδιος, είτε οι συνεργάτες του στα γνωστά υπόγεια του Μαξίμου, όπου φαντασιώνονται και δημοσκοπήσεις υπέρ του», κατέληξαν οι πηγές της Πειραιώς. Ακόμη, παρέθεσαν και πίνακες με επίσημα στοιχεία από την Αστυνομία σε τομείς στους οποίους ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για μείωση περιστατικών, ενώ, βάσει των πινάκων, καταγράφεται αύξηση από το 2014 και μετά. 

Αναλυτικά: 

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους «αριθμούς» Τσίπρα-1

 

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους «αριθμούς» Τσίπρα-2

 

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους «αριθμούς» Τσίπρα-3

 

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους «αριθμούς» Τσίπρα-4

 

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους «αριθμούς» Τσίπρα-5
Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους «αριθμούς» Τσίπρα-6

Τι απαντά το Μαξίμου

«Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ, προφανώς εσκεμμένα παρουσιάζει την αναφορά του Πρωθυπουργού στη σύγκριση της τρέχουσας χρονιάς με την περσινή, ως δήθεν σύγκριση της περιόδου 2012-2014 με αυτή των ετών 2015-2017», τονίζει σε απάντησή του το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει το ναυάγιο του κ. Μητσοτάκη στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό. Και επιτίθεται στον Πρωθυπουργό αποδίδοντας του πράγματα, τα οποία δεν είπε ποτέ. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε όχι μόνο σε συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 2012-2014 με την περίοδο 2015-2017, αλλά και σε συγκριτικά στοιχεία του 2016 σε σχέση με το 2017. Αναδεικνύοντας έτσι, τη διαρκή βελτίωση χρόνο με το χρόνο, της εικόνας στο πεδίο της μείωσης της εγκληματικότητας», προσθέτει και συνεχίζει:

«Επί λέξει, ο Πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας του ανάφερε:

"Επίσης, σε σύγκριση με πέρυσι: – Καταγράφεται μείωση στις απάτες – σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας

– Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων, μείωση 8,6% στις κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια

– Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο – 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών

– Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών

– Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ"»

Οι ίδιες πηγές παραθέτουν και πίνακα, που όπως, υποστηρίζουν αποτελεί την πηγή των στοιχείων του πρωθυπουργού και τον οποίο δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, για το Α’ Εξάμηνο του 2017:

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους «αριθμούς» Τσίπρα-7
Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τους «αριθμούς» Τσίπρα-8

Τόσκας: Παραβλέπει τα δύο τελευταία χρόνια η ΝΔ

«Εάν οι αριθμοί δεν είναι αυτοί που μας αρέσουν, ε, λοιπόν, τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς», απαντά, με σχόλιό του, ο κ. Τόσκας. 

«Η ΝΔ επικαλείται στοιχεία παρελθόντων ετών και συγκεκριμένα 2012 -2016, παραβλέποντας εκείνα των δύο τελευταίων ετών, με σκοπό να στηρίξει το αφήγημά της περί έξαρσης της ανομίας», προσθέτει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή