Σ.Αραβία: Aναχαιτίστηκε πύραυλος που είχε στόχο το αεροδρόμιο του Ριάντ

Σ.Αραβία: Aναχαιτίστηκε πύραυλος που είχε στόχο το αεροδρόμιο του Ριάντ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε και κατέστρεψε βαλλιστικό πύραυλο βορειο-ανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας, Ριάντ, ανακοίνωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο El-Akhbariya, διευκρινίζοντας ότι «ο πύραυλος…δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ζημίες». 

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το κανάλι Al-Arabiya, ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Υεμένη και συγκεκριμένα από τους αντάρτες Χούτι και αναχαιτίστηκε βορειοανατολικά της σαουδαραβικής πρωτεύουσας, προκαλώντας ισχυρή έκρηξη κοντά στο αεροδρόμια του Ριάντ. Στο παρελθόν οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας έχουν ξαναναχαιτίσει πυραύλους των Χούτι.

Η Υεμένη μαστίζεται από τις εχθροπραξίες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Αμπντραμπά Μασνούρ Χαντί και εκείνων που συντάσσονται με το κίνημα των Χούτι. Η Σαουδική Αραβία ηγείται της καμπάνιας για τη συντριβή των ανταρτών.

Την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στο αεροδρόμιο Κινγκ Καλέντ του Ριάντ, επιβεβαίωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μασίσα, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή