ΕΠΟ: Θρίλερ για την «κάρτα υγείας»

ΕΠΟ: Θρίλερ για την «κάρτα υγείας»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη 22 μελών των Δ.Σ. της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2013, που κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος επειδή, κατά το κατηγορητήριο, ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Σήμερα, δε, αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραπεμφθούν σε δίκη με βαριές κατηγορίες πρόεδροι ΠΑΕ και διαιτητές της Σούπερ Λίγκας καθώς και μέλη των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΟ. Οσον αφορά τη δίκη για την «κάρτα υγείας», οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν την αναβολή της δίκης επειδή ο ένας εκ των δύο μαρτύρων κατηγορίας δεν προσήλθε να καταθέσει επικαλούμενο ψυχολογικά προβλήματα. Η αναβολή της δίκης θα σήμαινε αλλαγή της σύνθεσης της έδρας.

Ο μάρτυρας κατηγορίας, υπάλληλος του ΣΔΟΕ που είχε συντάξει έκθεση για την υπόθεση, έπειτα από έρευνα που έγινε στην ΕΠΟ είναι πλέον συνταξιούχος. Στην αίθουσα εμφανίστηκε ο γιος του, ο οποίος προσκόμισε χαρτί από ιδιώτη γιατρό, σύμφωνα με το οποίο αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ακολουθεί αγωγή και δεν μπορεί να καταθέσει.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν την αναβολή της δίκης μέχρι να έρθει ο μάρτυρας να καταθέσει. Η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι η αναβολή ισοδυναμεί με κωλυσιεργία και αντί για αναβολή θα μπορούσε να γίνει διακοπή.

Ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της διακοπής, λέγοντας ότι κατάθλιψη έχουν πολλοί άνθρωποι, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να καταθέσουν και χαρακτήρισε «περίεργο» ότι τα συμπτώματα κατάθλιψης εμφανίστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει τη δίκη όπως ζήτησαν ο εισαγγελέας και η πολιτική αγωγή, προκειμένου ο μάρτυρας να έρθει να καταθέσει. Μάλιστα, ζητήθηκε από τον γιο του να προσκομίσει χαρτί και από δημόσιο νοσοκομείο, που να πιστοποιεί την πάθησή του.

Επίσης, στη διάρκεια της δίκης διαβάστηκε έγγραφο που έστειλε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, στην Εισαγγελία Αθηνών ζητώντας να καταθέσει ως μάρτυρας. Το αίτημα Μητρόπουλου προκάλεσε αίσθηση και αρνητικές αντιδράσεις μεταξύ των κατηγορουμένων, όλοι οι συνήγοροι των οποίων τάχθηκαν συλλήβδην κατά της αποδοχής του αιτήματός του για να παραστεί ως μάρτυρας.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κληθεί να καταθέσει ο Μητρόπουλος στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ η πλευρά της πολιτικής αγωγής είπε ότι δεν έχει αντίρρηση με την κλήτευση του Μητρόπουλου.

Το δικαστήριο, ωστόσο, απέρριψε το αίτημα επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή