Αποφυλακίστηκε τον Μάιο και ο δολοφόνος της Ζέμπερη – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπ. Δικαιοσύνης

Αποφυλακίστηκε τον Μάιο και ο δολοφόνος της Ζέμπερη – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπ. Δικαιοσύνης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για την αποφυλάκιση τον περασμένο Μάιο του καθ ομολογία δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, παρείχε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες για πρόσφατη αποφυλάκιση του 58χρονου, όχι όμως με τις διατάξεις του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β' Νεκροταφείο της 32χρονης εφοριακού, είχε φυλακιστεί το 2011 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε 20 χρόνια κάθειρξη. Η δίκη του έγινε το 2017 σε δεύτερο βαθμό και του επιβλήθηκε τελεσίδικη ποινή κάθειρξης 12 χρόνων.

Ομως αποφυλακίστηκε με τις διατάξεις που ισχύουν – όχι τον έκτακτο νόμο Παρασκευόπουλου-  καθώς είχε μείνει στη φυλακή εννέα χρόνια και δεν χρειάστηκε να ξαναμπεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ».

Ποτάμι: Να μας υποδείξει ο Κοντονής το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Αντίδραση με ανακοίνωση από το Ποτάμι σχετικά με την αποφυλάκιση του 58χρονου δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, μέσω της οποίας ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κοντονή, να «υποδείξει το βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο διατάχθηκε η υφ΄όρων απόλυση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου».

«Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Ρωτάμε ευθέως τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντoνή να μας υποδείξει το βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο διατάχθηκε η υφ΄όρων απόλυση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου για την δολοφονία της άτυχης κοπέλας στο Β΄ νεκροταφείο Αθηνών. Διαφορετικά και αυτός ο κατηγορούμενος θα έχει αποφυλακιστεί αυτόματα με τις καταστροφικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή