Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόταση δυσπιστίας κατά Καμμένου

Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόταση δυσπιστίας κατά Καμμένου

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι».

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Αction24, επανήλθε στην υπόθεση με την Σαουδική Αραβία, ζήτημα για το οποίο η  Νέα Δημοκρατία απηύθυνε νωρίτερα σήμερα ερωτήσεις τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Εξωτερικών κάνοντας λόγο για «εξόφθλαμο σκάνδαλο».

«Οι Καμμένος και Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα. Συγκυβερνούν και ο ένας στηρίζει τον άλλον. Και πιστεύω ότι τελικά θα καταδικαστούν και οι δύο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μείζων ζήτημα με τον κ. Καμμένο. Η υπόθεση με την Σαουδική Αραβία χρήζει και δικαστικής διερεύνησης».

«Θεωρώ, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Η Κυβέρνηση άλλαξε το νόμο. Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε 18 χρόνια κάθειρξη, προκειμένου κάποιος να μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμα στην άδεια. Η Κυβέρνηση το έκανε 8 χρόνια. Η Κυβέρνηση δεν καταδίκασε πολιτικά αυτήν την απόφαση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της 48ωρης άδειας που δόθηκε χθες στο κορυφαίο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η Κυβέρνηση δημιούργησε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία ασκεί πίεση και σε ανθρώπους, οι οποίοι είναι διοικητικοί υπάλληλοι και ενδεχομένως να μην πράξουν το σωστό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για τον λόγο που «χρεώνεται» στην κυβέρνηση μια «διοικητική πράξη». «Πολύ κακώς δεν υπήρξε και μια ξεκάθαρη καταδίκη από πλευράς της λαλίστατης Κυβέρνησης και ανάληψη μιας ξεκάθαρης πολιτικής θέσης», συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι ο Κουφοντίνας δεν έπρεπε να βγει από τη φυλακή. «Όχι μόνο επειδή δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, αλλά επειδή ο ίδιος παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».

«Στην υποδοχή του κ. Κουφοντίνα υπήρξε ένας άνθρωπος καταδικασμένος για ληστεία, εν προκειμένω ο κ. Βούτσης, υπήρχε ένας εκπρόσωπος "των Πυρήνων της Φωτιάς" και ένας εκπρόσωπος του Ρουβίκωνα. Τι καλύτερη απόδειξη ότι στην ουσία  υπάρχουν σήμερα κ. Κουβαρά συγκοινωνούντα δοχεία  μεταξύ του χώρου των αντιεξουσιαστών και της νέας γενιάς τρομοκρατών, οι οποίοι, λυπάμαι που το λέω, καθοδηγούνται ιδεολογικά από τον κ. Κουφοντίνα μέσα από τη φυλακή», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπαινίσσεται ότι «αρχισαν να καθοδηγούνται από τότε που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε αρνητικά σχολιάζοντας πως «αυτό το οποίο άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι η  προκλητική ανοχή  στο Ρουβίκωνα και σε διάφορες, εντός εισαγωγικών, συλλογικότητες που παραβιάζουν ανοιχτά το νόμο και που μέσα από το δημόσιο  λόγο τους εκφράζουν το θαυμασμό τους για τον κ. Κουφοντίνα και τις πράξεις του».

«Είμαι κεντρώος μετριοπαθής πολιτικός»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε μεταξύ άλλων τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι ακολουθεί μια ακροδεξιά πολιτική στα ζητήματα της ασφάλειας του πολίτη. «Εγώ είμαι ένας κεντρώος μετριοπαθής πολιτικός, η Νέα Δημοκρατία είναι μία κεντροδεξιά παράταξη» είπε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει προφανώς να χαρακτηρίσει ακροδεξιό οποιονδήποτε του ασκεί σκληρή κριτική. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι εκτός από την ακροαριστερή τρομοκρατία υπάρχει και ακροδεξιά εγκληματική δράση στην Ελλάδα την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδικάζει.

Για επενδύσεις σε Ελληνικό και Σκουριές

«Δύο εμβληματικές επενδύσεις Ελληνικό και Σκουριές, δεν προχωρούν με αποκλειστική υπαιτιότητα της Κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Μητοστάκης αποδίδοντας την αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση. «Χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης», είπε εμφατικά και συμπλήρωσε:

«Μια Κυβέρνηση η οποία ισχυρίζεται ότι θέλει τις επενδύσεις, για τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, δημιουργεί συνέχεια προβλήματα. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις στη χώρα. Και αυτή είναι και η μεγαλύτερη διαφορά της πολιτικής της δικής μας από την πολιτική της Κυβέρνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή