ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Oμαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδιασία με τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς να προσέρχονται στις κάλπες από τις 8 το πρωί σε όλη την χώρα για την εκλογή νέου αρχηγού της παράταξης.  Η ψηφοφορία διεξάγεται έως τις 20.00, εκτός από την Αθήνα που λόγω Μαραθωνίου θα παραταθεί έως τις 21.00.

Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι:

«Την Κυριακή δεν πάμε να ψηφίσουμε μόνο ένα πρόσωπο. Η ψήφος είναι δήλωση και πολιτική πράξη ότι δημιουργούμε διέξοδο, αλλαγή στο διχαστικό δίπολο Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ, που καθηλώνει τη ζωή της χώρας και καθυστερεί την ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Γιώργος Καμίνης κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, ενώ με ανάρτησή του στο Twitter κάλεσε του πολίτες να ψηφίσουν σημειώνοντας ότι «σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα».

«Σήμερα ζούμε την πιο ευγενική και πολιτικά όμορφη ημέρα ενότητας στο προοδευτικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα είναι η ώρα των πολιτών που αποφασίζουν- αλλά και θα αποφασίζουν- για όλα και για όλους μας», σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης προσεχόμενος στις κάλπες στο εκλογικό κέντρο του Χολαργού. «Αύριο είναι ημέρα δουλειάς, πολλή δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να βρεθούμε ξανά κοντά στους αβοήθητους Έλληνες, τις παραγωγικές ηλικίες και στη νέα γενιά», πρόσθεσε.

«Την Κυριακή κάνουμε την ανατροπή. Επιλέγουμε νέα ηγεσία και βάζουμε τέλος στη στασιμότητα του 7% της παράταξής μας! Στις 12 Νοεμβρίου πάμε #Μαζί_Μπροστά», είπε ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ άσκησε οτ εκλογικό του δικαίωμα στο Εργατικό κέντρο του Αργους.

Η κ. Φώφη Γεννηματά ψήφισε στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας, ενώ στο ίδιο κέντρο ψήφισε και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

«Θέλω να προσκαλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης. Ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα. Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή», δήλωσε η κ. Φώφη Γεννηματά αφού ψήφισε στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας. Στο ίδιο κέντρο ψήφισε και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

«Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πάνω από όλα για την πατρίδα μας» δήλωσε στη Ρόδο μόλις ψήφισε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. «Θέλω να καλέσω τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που μπορεί να νικήσει την συντήρηση και τον λαϊκισμό που τα τελευταία χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην πατρίδα μας. Ήρθε η ώρα οι προοδευτικές δυνάμεις να ξαναπαίξουν ένα σημαντικό ρόλο και να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί. Για αυτό λοιπόν καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να γίνουμε συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας», τόνισε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης.

«Στην Αγία Βαρβάρα, στη γειτονιά που μεγάλωσε, ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τον υποδέχτηκαν παιδικοί του φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του. Μετά την έξοδο από το εκλογικό τμήμα, δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της κυβέρνησης, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα. Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης αφού ψήφισε. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί εκλογικά τμήματα μεταξύ των οποίων στον Κορυδαλλό, το Περιστέρι, το Αιγάλεω.

Την υπόσχεση ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ έδωσε ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος στις τελευταίες του δηλώσεις.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ