Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το «κοινωνικό μέρισμα» – την Πέμπτη στην Ολομέλεια

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το «κοινωνικό μέρισμα» – την Πέμπτη στην Ολομέλεια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης το σχέδιο νόμου για το κοινωνικό μέρισμα ώστε την Πέμπτη να ψηφιστεί στη Βουλή.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής ορίστηκε για αύριο Τετάρτη, στις 2.30 μετά το μεσημέρι, ενώ την Πέμπτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, η δημοσιονομική υπεραπόδοση για το τρέχον έτος, το ποσόν, δηλαδή, που η κυβέρνηση θα επιστρέψει ως υπερπλεόνασμα, ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ. Επειτα από συνεννόηση με τους εταίρους, από το ποσόν της υπεραπόδοσης θα διατεθούν 720 εκατ. ευρώ ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ακατάσχετη και αφορολόγητη, προς 3,4 εκατομμύρια πολίτες, με κριτήρια εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης.

Για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης εισφορών υγείας από συνταξιούχους για το διάστημα από 1η Ιουνίου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2016, θα δοθούν 315 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν μαζί με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου στους δικαιούχους.

Τέλος, 360 εκατ. ευρώ θα δοθούν στη ΔΕΗ για την κάλυψη του κόστους Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφελείας, που χρεώνονται στους λογαριασμούς. Ετσι θα αποφευχθεί, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, νέα αύξηση στα τιμολόγια για το επόμενο έτος, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα για μειώσεις στην τιμή ρεύματος για τις 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Αναλυτικά το νομοσχέδιο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή