Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο από αντιεξουσιαστές

Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο από αντιεξουσιαστές

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε το πρωί σε κατάληψη χώρων του ΕΜΠ στα ιστορικά κτίρια, επί της οδού Στουρνάρη, στο κέντρο της Αθήνας.

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου δύο ημέρες πριν τη 17η Νοεμβρίου, γίνεται, όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για να αποτραπεί η διαδικασία της κατάθεσης στεφάνων από πολιτικούς, αλλά και σε αλληλεγγύη των απεργών πείνας, μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Εξάλλου, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ.

Καταληψίες κοινοποιώντας τα αιτήματά τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνουν ότι η κίνησή τους αυτή «βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας, μελών του επαναστατικού αγώνα, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση, άμεση απελευθέρωση των 35 μεταναστών και μεταναστριών που συνελήφθησαν μετά την εξέγερση που έλαβε μέρος στο κέντρο κράτησης της Μόριας και άμεση απελευθέρωση των οκτώ μεταναστών που χτυπήθηκαν, βασανίστηκαν και συνελήφθησαν με την κατηγορία της "στάσης", μέσα στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή