Μια λευκή και κίτρινη Lamborghini για τον Πάπα Φραγκίσκο

Μια λευκή και κίτρινη Lamborghini για τον Πάπα Φραγκίσκο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έλαβε την Τετάρτη ένα «supercar» με την μορφή μίας λευκής και κίτρινης Lamborghini. Λευκό και κίτρινο είναι τα χρώματα της σημαίας παπικού κράτους, όμως στην προκειμένη περίπτωση ο Πάπας δεν πρόκειται να οδηγήσει την Lamborghini στους κατάφυτους δρόμους του Βατικανού.

Η Lamborghini Huracan που δώρισαν στον Πάπα και κανονικά κοστίζει περισσότερα από 200,000 δολάρια, παρελήφθη από τον ίδιο τον επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έξω από την οικία του στο Βατικανό και θα τεθεί σε δημοπρασία από την Sotheby’s.

Όπως δήλωσε το Βατικανό, όλα τα χρήματα θα διατεθούν σε έργα που θα βοηθήσουν τους χριστιανούς της περιοχής Nineveh Plains στο Ιράκ να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους που καταστράφηκαν από μαχητές του ισλαμικού κράτους.

Θα διατεθούν, επίσης, χρήματα και σε γυναίκες θύματα σωματεμπορίας και  καταναγκαστικής πορνείας καθώς και σε δυο ομάδες Ιταλών, που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στην κεντρική Αφρική.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απαρνήθηκε τις παπικές λιμουζίνες που χρησιμοποιούνταν από τους προκατόχους του για χάρη ενός απλού μπλε Ford Focus.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή