Δοκιμάζεται από την κακοκαιρία η Αττική – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Δοκιμάζεται από την κακοκαιρία η Αττική – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δοκιμάζεται ξανά τις τελευταίες ώρες από τη σφοδρή κακοκαιρία η Αττική, ένα 24ωρο μετά τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, που άφησαν πίσω τους 15 νεκρούς, ενώ αγνοούνται ακόμα 5. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό, στην Αττική, προβλέπονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ πνέουν άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Η δυνατή βροχή έχει κάνει την εμφάνισή της στο λεκανοπέδιο με τα πρώτα προβλήματα να εντοπίζονται στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου από τις 11:30 έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Παράλληλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ενώ η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σαλαμίνας, στη Σαλαμίνα, που είχε διακοπεί από την περιοχή Παλούκια προς το κέντρο της πόλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, έχει πλέον αποκατασταθεί.

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε ότι 50 αστυνομικοί που θα επιστρατεύονταν στα μέτρα της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου θα χρησιμοποιηθούν τελικά για την αστυνόμευση των περιοχών της δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Από την Ευρυδίκη στον Ζήνωνα

Η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας την Πέμπτη 16/11, από τις πρωινές ώρες, ισχυρά  φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τα ισχυρά φαινόμενα όπως αναφέρει το meteo.gr, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν στις περιοχές αυτές, ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

Ο χάρτης παρουσιάζει τη θέση του χαμηλού το βράδυ της Πέμπτης 16/11 και τις βροχές που αναμένονται από το μεσημέρι ως το βράδυ της ίδια ημέρας.

Δοκιμάζεται από την κακοκαιρία η Αττική – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο-1

Την Παρασκευή 17/11 οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον Ζήνωνα, αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει ο Ζήνων. Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή