Πυρ ομαδόν για την εισβολή Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ

Πυρ ομαδόν για την εισβολή Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο, με το κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν επίθεση κατά της κυβέρνησης. 

«Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα», υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία

«Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα», αναφέρει το Ποτάμι, σε σχόλιό του.

«Η καλύτερα φυλασσόμενη στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραβιάστηκε από περίπου είκοσι άτομα, του Ρουβίκωνα που, αφού εισέβαλαν στον αύλειο χώρο του Υπουργείου, πέταξαν φέιγ-βολάν και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση», αναφέρει, από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ

«Πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ; Ευθύνονται πάλι τα στελέχη και οι στρατευμένοι πολίτες οι οποίοι παλεύουν με τις επιπτώσεις των παραλήψεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Δυτική Αττική και την Σύμη ή ο επικεφαλής του Υπουργείου που θρηνεί για την τραγωδία των Ελλήνων πολιτών από τον Καναδά; Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες;», διερωτάται ακόμα. 

Η Ένωση Κεντρώων εκτίμησε ότι «μοιάζει σαν να κλείνει η κυβέρνηση το "μάτι" σε ομάδες που δεν σέβονται τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την πληγή».

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ ανέφερε από την πλευρά της πως «οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η ανεπιτυχής αντιμετώπισή τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες και την ίδια τη χώρα… Αλλά πώς να μη φθάσουμε έως εδώ όταν ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων που είχαν εισβάλει στη Βουλή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες του Ρουβίκωνα είναι ακτιβιστικές… Όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου δεν θα επιτρέψουμε “τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ζούγκλας”. Επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική σε αυτό τον τόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή