Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον 9ο τακτικό ανακριτή δύο από τους συλληφθέντες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι δύο κατηγορούμενοι εκ των οποίων ο ένας είναι Γερμανός υπήκοος, απολογήθηκαν για την κατηγορία της κατοχής εκρηκτικών υλών σε βαθμό κακουργήματος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, οι δύο φέρονται να μετείχαν σε ομάδα που πετούσε μολότοφ και πέτρες, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες ή άλλα στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι οι ίδιοι κατείχαν και πετούσαν εκρηκτικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο, επιβάλλοντας στον Έλληνα κατηγορούμενο τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, ενώ στον Γερμανό μία εμφάνιση το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή