«Συγκλονισμένοι» οι Τσίπρας και Μητσοτάκης από τη φονική επίθεση στο Σινά

«Συγκλονισμένοι» οι Τσίπρας και Μητσοτάκης από τη φονική επίθεση στο Σινά

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονισμένοι από τη φονική επίθεση σε τέμενος στο βόρειο Σινά που απαριθμεί ήδη εκατοντάδες νεκρούς, δήλωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοστάκης με αναρτήσεις τους στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για ανείπωτη τραγωδία ενώ, παράλληλα, εκφράζει αλληλεγγύη στον αιγυπτιακό λάο.

«Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες. Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Συγκλονισμένος από την αιματηρή επίθεση στο αιγυπτιακό τέμενος δήλωσε και ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας να «δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»

Υστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Μιχαήλ Διάμεσης, μετέφερε τα συλλυπητήρια αισθήματα και την αλληλεγγύη του κ. Παυλόπουλου προς τον ομόλογό του, Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Την απερίφραστη καταδίκη του και τον αποτροπιασμό εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου κ. Ali Abdel Aal Sayed Ahmed. «Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες της σημερινής τρομοκρατικής επίθεσης στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ. Καταδικάζουμε με τρόπο κατηγορηματικό και απερίφραστο την αιματηρή αυτή επίθεση και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη βάρβαρη πράξη», αναφέρει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή