Λονδίνο: Λήξη συναγερμού στην Oxford Street

Λονδίνο: Λήξη συναγερμού στην Oxford Street

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκκένωση του σταθμού του μετρό Oxford Circus, στο κεντρικό Λονδίνο, προέβησαν το βράδυ της Παρασκευής οι βρετανικές αρχές, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις για πυροβολισμούς, όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα ο Guardian, ή ύπαρξη υπόπτων. 

«Δεδομένης της φύσης των πληροφοριών που λάβαμε, η μητροπολιτική αστυνομία ανταποκρίθηκε σε συμφωνία με το υφιστάμενο επιχειρησιακό πλαίσιο σαν το περιστατικό να ήταν τρομοκρατικής φύσης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ένοπλων αστυνομικών» υπογράμμισε σε ανακοίνωση.

Περίπου μια ώρα μετά το περιστατικό, οι δύο κεντρικές οδοί της περιοχής, η Oxford και η Bond Street, δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία, όπως και οι αντίστοιχοι σταθμοί του μετρό. 

Προγενέστερη ενημέρωση των αρχών ήθελε μια γυναίκα να έχει τραυματιστεί ελαφρώς.

Λονδίνο: Λήξη συναγερμού στην Oxford Street-1
Λονδίνο: Λήξη συναγερμού στην Oxford Street-2

Ο σταθμός βρίσκεται στην καρδιά της πιο εμπορικής περιοχής της βρετανικής πρωτεύουσας, η οποία σήμερα είχε αυξημένη κίνηση λόγω των εκπτώσεων της «Μαύρης Παρασκευής». 

Λονδίνο: Λήξη συναγερμού στην Oxford Street-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή