Σφοδρά πυρά από Φ. Γεννηματά κατά Καμμένου

Σφοδρά πυρά από Φ. Γεννηματά κατά Καμμένου

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αντιπολιτευτικοί τόνοι ανέβηκαν και από τη Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος υπαινίχθηκε σαφώς πως επί της θητείας της στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έγιναν αγοραπωλησίες που «ελέγχονται» για τη νομιμότητά τους, κατέθεσε στα πρακτικά τρία έγγραφα για την υπόθεση, καθώς και έγγραφο με το σχετικό άρθρο του νόμου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 2011 και στο οποίο απαγορεύονται οι μεσάζοντες στις συμφωνίες αγοραπωλησίας στρατιωτικού υλικού.

Η κ. Γεννηματά, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς Καμμένου, υπογράμμισε πως «ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία αρμοδιότητα στα εξοπλιστικά προγράμματα» και χαρακτήρισε τον υπουργό Αμυνας «συκοφάντη, ψεύτη και λασπολόγο». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία της έκανε λόγο για μία κυβέρνηση «χαμένη στους μεσάζοντες» και για έναν πρωθυπουργό που «προσπαθεί να συγκαλύψει μια σκανδαλώδη υπόθεση». Πλην της αντιπολιτευτικής γραμμής, όσον αφορά τα εσωτερικά του νέου φορέα και της Κεντροαριστεράς, αξίζει να επισημανθεί πως η κ. Γεννηματά πριν από τη βασική ομιλία της, όταν έλαβε τον λόγο επί προσωπικού για να καταθέσει τα έγγραφα, μίλησε –για πρώτη φορά– και εξ ονόματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

Τον λόγο έλαβε και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επίσης σε πολύ αυστηρό τόνο δήλωσε πως η συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση προκαλεί απέχθεια στην κοινωνία και στην Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «συνυπεύθυνο για τα λάθη του κ. Καμμένου». Ο κ. Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε το ερώτημα μέχρι πότε θα ανέχονται τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, στοχεύοντας σε θέματα «ευαίσθητα» για την αριστερή ατζέντα, όπως η στάση του κ. Καμμένου για τα Σκόπια, αλλά και το μάθημα των Θρησκευτικών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε τη συζήτηση στη Βουλή «απογοητευτική», καθώς, παρά το γεγονός ότι «διαφημίστηκε», όσα ακούστηκαν ήταν όλα «παλιά».

Ο κ. Λεβέντης επεσήμανε πως βασική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας είναι η όξυνση της πολιτικής ζωής.

Τέλος, ο κ. Δημ. Κουτσούμπας, από άλλη οπτική μεν, αλλά καταλήγοντας στο ίδιο συμπέρασμα, μίλησε για «ένα μεγάλο σκάνδαλο» κάνοντας ένα σχόλιο γεωπολιτικού ενδιαφέροντος. «Συντελούνται και σοβαρές διεργασίες στις σχέσεις αυτού του κράτους (Σαουδική Αραβία) και με τις ΗΠΑ. Με τη διακυβέρνηση Τραμπ οι σχέσεις του ενισχύθηκαν με νέες συμφωνίες αγοράς όπλων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή