«Θα το τακτοποιήσουμε», το σχόλιο Τραμπ για τον νέο βορειοκορεατικό πύραυλο

«Θα το τακτοποιήσουμε», το σχόλιο Τραμπ για τον νέο βορειοκορεατικό πύραυλο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «θα το τακτοποιήσουμε», υποδέχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη νέα εκτόξευση πυράυλου από τη Βόρεια Κορέα την Τρίτη. 

«Είναι μια κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε και επισήμανε δεν αλλάζει η προσέγγιση των ΗΠΑ στο θέμα της Πιονγιάνγκ, μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει τη Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των ΗΠΑ με τα κράτη που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, σημείωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε έφθασε στο μεγαλύτερο ύψος όλων των προηγούμενων και αντιπροσωπεύει «μια απειλή για όλον τον κόσμο».

Εκτακτό Συμβούλιο Ασφαλείας ζητούν ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ν. Κορέα

Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ζήτησαν να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, γνωστοποίησε η ιταλική προεδρία.

«Αυτή τη στιγμή αποφασίζουμε την ημερομηνία» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιοβάνι Νταβόλι, ο εκπρόσωπος τύπου της ιταλικής αποστολής στα ΗΕ, που έχει αναλάβει για τον μήνα Νοέμβριο την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή