Δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα όπλα στη Σ. Αραβία

Δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα όπλα στη Σ. Αραβία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε –δεύτερη φορά– η υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου με παραγγελία της προς το Στρατοδικείο ζητεί να ερευνηθεί εάν τα έγγραφα που «είδαν» το φως της δημοσιότητας ήταν όντως διαβαθμισμένα και συνεπώς αν υπάρχει διαρροή παρά τον νόμο.

Αρχικά, η έρευνα θα διενεργηθεί από το Στρατοδικείο προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες ευθύνες στρατιωτικών.  Ωστόσο εάν προκύψουν ευθύνες άλλων προσώπων, εκτός του στρατεύματος, τότε η έρευνα για αυτό το σκέλος θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έχει προκαλέσει δριμεία πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο ΥΠΕΘΑ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Εν τω μεταξύ, για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεύτερη έρευνα – από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Συγκεκριμένα, όταν δημοσιοποιήθηκε το ζήτημα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα ως προς τις συνθήκες πώλησης του στρατιωτικού υλικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή