Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια και αντιπαράθεση διαδηλωτών και ΜΑΤ σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, κατά την πρώτη ημέρα επανέναρξης των πλειστηριασμών, όταν ομάδα διαμαρτυρομένων επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό. 

Οι διαδηλωτές εξαπέλυσαν υβριστικά συνθήματα και επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους. Σε απάντηση τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών καθιστώντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ-1

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, λιποθύμησε ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής του ΚΚΕ, Θανάσης Μπαρτζώκας, και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως βρέθηκαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος, ενώ απέκλεισαν την αίθουσα του δικαστηρίου, μην επιτρέποντας στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» με άλλες συλλογικότητες και μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΠΑΜΕ να εισέλθουν σε αυτό. Οι διαδηλωτές έκαναν χρήση πυροσβεστήρων κατά των αστυνομικών.

Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ-2
Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ-3

Εν τέλει, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν σήμερα το απόγευμα 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Ακόμη, ολοκληρώθηκαν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων που έγιναν σήμερα στους 14.

Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ-4

 

Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ-5

Αναλυτικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα, ενώ για 8 αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Ακόμη, οι υπόλοιποι 9 δεν ξεκίνησαν καν.

Τέλος, σήμερα ολοκληρώθηκαν δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ο ένας αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και ο δεύτερος αφορούσε 5 αποθήκες και οι οποίες εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ.

Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ-6

Ενταση και στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια πορείας που ξεκίνησε από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πέρασε από τα γραφεία της Ένωσης Συμβολαιογραφών στην Πλατειά Αριστοτέλους και μετά από την Τσιμισκή, όπου βρίσκονται τα γραφεία της πρόεδρου του συλλόγου. Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή