NΔ: «Ψευδο-έγγραφα» αυτά που κατέθεσε ο Καμμένος

NΔ: «Ψευδο-έγγραφα» αυτά που κατέθεσε ο Καμμένος

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα έγγραφα που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος είναι μη έγκυρα με νομικούς όρους» είπε ο Μάκης Βορίδης κατά την διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος. Η εδραιωμένη πεποίθηση στην Πειραιώς πως πρόκειται για «καθαρό σκάνδαλο» στηρίζεται σε μία σειρά στοιχείων που παροσιάστηκαν από τον αρμόδιο τομεάρχη Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο. 

Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης ανέφερε πως στο έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά τον «τελικό χρήστη» (end user certificate), εμφανίζεται βεβαίωση υπογραφής από την Πρεσβεία της Ελλάδας, η οποία αφορά άλλο πρόσωπο από αυτό που υπογράφει το χαρτί.Επιπλέον ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως το κείμενο του Μαΐου του 2016 που εμφανίζει τον Β. Παπαδόπουλο ως πληρεξούσιο δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου και διερωτήθηκε «ποιος το έφερε και σε ποιον το έδωσε;», προσθέτοντας πως ολα αυτά τα ερωτήματα χρίζουν έρευνας από ανακριτή. Ο κ. Βορίδης ανέφερε πως τα έγγραφα που κατατέθηκαν είναι «μη έγκυρα», με την νομική έννοια του όρου, χαρακτηρίζοντας τα «ψευδοέγγραφα» που πρέπει να ερευνήσει ο ανακριτής. 

«Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι ο κ.Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ότι δεν ήταν καθόλου πληρεξούσιος, ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ενδιάμεσος-μεσάζων. Γιατί ενώ υπάρχει νόμος, τον παραβίασε; Γιατί χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα στο κοινοβούλιο; Ποιον θέλει να ωφελήσει και ποιον να βλάψει;» συνέχισε ο κ. Βορίδης, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο για «τετελεσμένο αδίκημα» του νόμου περί μεσαζόντων. 

Τα στοιχεία που, σύμφωνα με τη Ν.Δ, εγείρουν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των εγγράφων που κατέθεσε ο κ. Καμμένος: 

NΔ: «Ψευδο-έγγραφα» αυτά που κατέθεσε ο Καμμένος-1
NΔ: «Ψευδο-έγγραφα» αυτά που κατέθεσε ο Καμμένος-2
NΔ: «Ψευδο-έγγραφα» αυτά που κατέθεσε ο Καμμένος-3
NΔ: «Ψευδο-έγγραφα» αυτά που κατέθεσε ο Καμμένος-4

 

Αντίδραση Καμμένου

Αντιδρώντας στα όσα παρουσιάστηκαν κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της ΝΔ, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στο twitter, επιτιθέμενος προσωπικά στον κ. Μάκη Βορίδη:

Στην ανάρτηση Καμμένου αναφέρεται: «Το 1978 όταν ο Βορίδης κυνηγούσε πολίτες με τσεκούρια ήμουν 13 χρονών και πήγαινα σχολείο δεν πούλαγα αυτοκίνητα στον Παπαδόπουλο. Τσάμπα μεροκάματα δίνετε στον concilierre ξεφτιλίζεστε περισσότερο». 

Πυρ ομαδόν προς τον ΥΕΘΑ 

Μία πρόγευση της παγιωμένης αίσθησης που υπάρχει για το θέμα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη που χθες σχολίασε πως «τα χαρτιά τα οποία έχει δώσει ο κ Καμμένος είναι κάτι χαρτιά τα οποία είναι γραμμένα σε κάτι απερίγραπτα αγγλικά. Πχ Government of Greece και όχι Hellenic Republic… (θυμίζει το) Do you like mademoiselle the Greece» και υπογράμμισε ότι τα  έγγραφα αμφισβητούνται. 

Παράλληλα ο αναπλ. εκπρόσωπος της ΝΔ Κων/νος Κυράνάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σήκωσε και αυτός από την πλευρά του ιδιαιτέρως τους τόνους λέγοντας πως «τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια» προσθέτοντας πως «προσπαθούν να πείσουν το πανελλήνιο ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας επέλεξε κάποιον Παπαδόπουλο από το Κιλκίς να κάνει αυτή τη δουλειά». 

Πυρά εξαπέλυσε και ο Αν. Λοβέρδος δηλώνοντας (ΣΚΑΙ) πως «είναι μη έγκυρο και ενδεχομένως πλαστό το πιστοποιητικό τελικού χρήστη που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνουν στο θέμα στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως χθες προνήγγειλε επερώτηση και προς το ΥΠΕΞ για τη συμφωνία με Σαουδική Αραβία. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή