Δήμαρχος Αγρινίου: Xρόνια έχουν να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα

Δήμαρχος Αγρινίου: Xρόνια έχουν να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Πρέβεζα, ο δήμαρχος Αγρινινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, τονίζοντας τη χρόνια απουσία αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη του. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε πως και «στο Αγρίνιο έχουν χρόνια να γίνουν αντιπλημμυρικά», υπογραμμίζοντας πως «έχει αλλάξει ο καιρός και η φύση εκδικείται». 

Επιπλέον, ο δήμαρχος απευθύνθηκε και στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος θα σπεύσει αύριο στην Αιτωλοακαρνανία, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να καταβάλει άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες. 

«Έχουν χαθεί περιουσίες, σπίτια… Όλη νύχτα απεγκλωβίζαμε πολίτες, καταφέραμε να σώσουμε ζωές, κινδύνευσαν άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «δεχθήκαμε φοβερό πλήγμα από τον καιρό, έπεσαν 360 χιλιοστά νερού… Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο φαινόμενο, τόσο πολλή βροχή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έπεσε νερό που θα έπεφτε σε 1 χρόνο».

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα και τους δημάρχους του νομού, ώστε να ενημερωθεί για τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή