ΕΛΛΑΔΑ

Μοσκοβισί: Αισιοδοξία για ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι

Την αισιοδοξία του πως το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, εξέφρασε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι αποτελεί στόχο τόσο του ίδιου, όσο και της Κομισιόν, να καταστεί η Ελλάδα «κανονικό» μέλος της Ευρωζώνης μέχρι τον Αύγουστο, με επιτήρηση μόνο στην εποχή που θα ακολουθήσει το πρόγραμμα, αλλά χωρίς άλλα επιπλέον προγράμματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι στόχος είναι η Ελλάδα μέσω μεταρρυθμίσεων να καταφέρει να επιτύχει περισσότερη ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να μειώσει την ανεργία και παράλληλα να εφαρμόσει πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Και τελικά, ότι η Ελλάδα θα είναι μια χώρα που θα έχει ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές με λογικά επιτόκια και στη συνέχεια πλήρη κυριαρχία της δικής της πολιτικής», προσέθεσε. 

Ερωτηθείς για την Ευρώπη συνολικά, δήλωσε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για μια καλύτερη Ε.Ε. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία», υπογραμμίζοντας πως «η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ