Time: Πρόσωπο της χρονιάς το κοινωνικό κίνημα #MeΤoo

Time: Πρόσωπο της χρονιάς το κοινωνικό κίνημα #MeΤoo

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιοδικό «Time» ανακήρυξε τις «The Silence Breakers», τις γυναίκες που εξέφρασαν ανοιχτά την γνώμη τους κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, ως Πρόσωπο της Χρονιάς.

Η κίνηση αυτή είναι στενά συνυφασμένη με το hashtag #MeToo, το οποίο εμφανιζόταν ως κατηγορία κατά του παραγωγού του Χόλυγουντ, Χάρβει Γουάινσταιν.

Time: Πρόσωπο της χρονιάς το κοινωνικό κίνημα #MeΤoo-1

Το περιοδικό αναφέρει πως το hashtag αποτελεί «μέρος της εικόνας, και όχι αυτή καθαυτή». «Είναι η ταχύτερη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο αρχισυντάκτης Έντουαρντ Φέλσενθαλ στην εκπομπή «Today» του NBC, και συμπλήρωσε ότι «ξεκίνησε ως μεμονωμένες πράξεις θάρρους εκατοντάδων γυναικών, και κάποιων αντρών επίσης, που αποφάσισαν να μοιραστούν τις ιστορίες τους».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, ήταν ο δεύτερος επιλαχόντας για «Πρόσωπο της Χρονιάς», ενώ το προηγούμενο έτος είχε κερδίσει τον τίτλο.

Η παράδοση του περιοδικού ξεκίνησε το 1927 με τον «Άνδρα της Χρονιάς», αναγνωρίζοντας το άτομο, το οποίο «καλώς ή κακώς έκανε τα περισσότερα για να επηρεάσει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα στο χρόνο». Η μεγάλη πλειοψηφία των επιλαχόντων ήταν άτομα, αλλά όχι όλα.

Το 2014, το περιοδικό τίμησε τους «Μαχητές κατά του Έμπολα», ενώ το 2011 «οι Διαδηλωτές» αναγνώρισαν την σπουδαιότητα της επονομαζόμενης Αραβικής Άνοιξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή