Η Γαλλία αποχαιρετά τον Τζόνι Χαλιντέι – Λαϊκό προσκύνημα για τον «Γάλλο Ελβις»

Η Γαλλία αποχαιρετά τον Τζόνι Χαλιντέι – Λαϊκό προσκύνημα για τον «Γάλλο Ελβις»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Παρισιού, για να αποχαιρετήσουν το ροκ ίνδαλμα της Γαλλίας, τον «Γάλλο Έλβις», Τζόνι Χαλιντέι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, σε ηλικία 74 ετών, μετά απο μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα. 

Συνοδευόμενη από μία πομπή 700 μοτοσυκλετιστών με μαύρα περιβραχιόνια, η νεκροφόρα που μετέφερε το φέρετρο στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, υπό τις ζητωκραυγές του τεράστιου πλήθους καθ' όλο το μήκος της λεωφόρου, κατέληξε στην εκκλησία Μαντελέν, στο κέντρο του Παρισιού, όπου και έλαβε χώρα η τελετή. 

Πολλοί από τους «μηχανόβιους» φανατικούς οπαδούς του Τζόνι που συμμετείχαν στην πομπή, είχαν νωρίτερα συγκεντρωθεί στο σπίτι του εκλιπόντος καλλιτέχνη, δυτικά του Παρισιού, εκφράζοντας την λατρεία τους στον Γάλλο τραγουδιστή, o oποίος σημάδεψε όσο κανένας τη γαλλική δεκαετία του '60. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις μοτοσυκλετιστών έλαβαν επίσης χώρα και σε άλλες γαλλικές πόλεις. 

Η Γαλλία αποχαιρετά τον Τζόνι Χαλιντέι – Λαϊκό προσκύνημα για τον «Γάλλο Ελβις»-1

Από το κεφαλόσκαλο του ναού, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν απηύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό στον Γάλλο αστέρα, παρουσία των μελών της οικογένειάς του, στενών φίλων, καθώς και των χιλιάδων Γάλλων που είχαν κατακλύσει την πλατεία γύρω από την εκκλησία, μετατρέποντας την κηδεία σε λαϊκό προσκύνημα. 

Η τελετη μεταδιδόταν στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας από γιγαντοοθόνες, ενώ τα περισσότερα γαλλικά τηλεοπτικά κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους ή το τροποποίησαν, για να την μεταδόσουν. 

Η Γαλλία αποχαιρετά τον Τζόνι Χαλιντέι – Λαϊκό προσκύνημα για τον «Γάλλο Ελβις»-2

Στο μεταξύ, στη σκηνή που είχε στηθεί στα σκαλιά του ναού, μέλη του συγκροτήματος του Τζόνι έπαιξαν ορχηστρικές εκδοχές μερικών από τα γνωστότερα τραγούδια, με το πλήθος να ακολουθεί τη μουσική και να τα τραγουδά. Στο πόντιουμ, η κιθάρα του τραγουδιστή έστεκε μόνη της, πίσω από ένα μικρόφωνο.

Η Γαλλία αποχαιρετά τον Τζόνι Χαλιντέι – Λαϊκό προσκύνημα για τον «Γάλλο Ελβις»-3

Η πόλη του Παρισιού τίμησε επίσης το ροκ εν ρολ ίνδαλμα της Γαλλίας με μία φωτεινή επιγραφή στον Πύργο του Άιφελ, η οποία φωτίζει από το βράδυ της Παρασκευής, ευχαριστώντας τον Χάλιντει για την προσφορά του («Ευχαριστούμε Τζόνι»).

Η Γαλλία αποχαιρετά τον Τζόνι Χαλιντέι – Λαϊκό προσκύνημα για τον «Γάλλο Ελβις»-4

Ο Τζόνι Χαλιντέι θα ενταφιαστεί την Δευτέρα στο μικρό νησί Άγιος Βαρθολομαίος των Μικρών Αντιλλών της Καραϊβικής, όπου διατηρούσε μία εξοχική κατοικία, την οποία αγαπούσε πολύ. 

(Πηγή: ΑΠΕ, BBC)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή