Επίθεση στο Α.Τ. Ανω Λιοσίων, 9 αστυνομικοί τραυματίες

Επίθεση στο Α.Τ. Ανω Λιοσίων, 9 αστυνομικοί τραυματίες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά επεισόδια με 9 αστυνομικούς τραυματίες εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ανω Λιοσίων.

Δεκάδες Ρομά που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο ενός 62χρονου στα κρατητήρια του τμήματος επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών, τραυματίζοντας 9 δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις. Οι εξαγριωμένοι Ρομά διαλύθηκαν μετά την επέμβαση των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι στη διάρκεια των επεισοδίων ένας σεσημασμένος και ιδιαίτερα γνωστός στις διωκτικές αρχές Ρομά «παρενέβη» μέσω ασυρμάτου στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ., εξαπολύοντας ύβρεις και ειρωνείες κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 62χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές από το Κακουργοδικείο Θεσσαλονίκης και παρέμενε κρατούμενος στο Α.Τ. Ανω Λιοσίων. Φέρεται να ανήκε σε μία από τις ισχυρότερες οικογένειες Ρομά της περιοχής. Μεσημεριανές ώρες, χθες, απεβίωσε και ο θάνατός του αποδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε «παθολογικά αίτια». Σύμφωνα με μια εκδοχή αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, δεκάδες Ρομά πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα, εκτοξεύοντας πέτρες κατά των αστυνομικών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δόθηκε εντολή σε δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και άνδρες των ΟΠΚΕ να προσεγγίσουν το σημείο προκειμένου να καταστείλουν τα επεισόδια. Φτάνοντας εκεί δέχθηκαν σφοδρές επιθέσεις με πέτρες και ξύλα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για «μάχες σώμα με σώμα» διαδηλωτών – αστυνομικών. Τελικά, έπειτα από χρήση δακρυγόνων, το εξαγριωμένο πλήθος διαλύθηκε προς τον καταυλισμό, ενώ οι 9 ελαφρά τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Για τα επεισόδια συνελήφθη ο γιος του 62χρονου.

Τις βραδινές ώρες, χθες, μια ομάδα περίπου 30-50 Ρομά κινούνταν στα στενά γύρω από το Α.Τ. Ανω Λιοσίων δίχως πάντως να προκαλούν επεισόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή