Γεννηματά: Πρόκειται για τον τελευταίο προϋπολογισμό που φέρνει αυτή η κυβέρνηση

Γεννηματά: Πρόκειται για τον τελευταίο προϋπολογισμό που φέρνει αυτή η κυβέρνηση

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλούς τόνους η Φώφη Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που προτείνει με τον προϋπολογισμό υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει.

Πρόκειται για έναν ακόμη προϋπολογισμό που υπονομεύει την ανάπτυξη και οδηγεί σε νέες εξοντωτικές επιβαρύνσεις για τα ελληνικά νοικοκυριά σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση ώστε να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την κρίση. «Για να γυρίσει η Ελπίδα και η αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες, να πάψουν οι λέξεις «οργή-αγανάκτηση-ντροπή» να κυριαρχούν στα αισθήματά τους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά από το βήμα της Βουλής. 

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι δημιουργεί «απίστευτη φορολογική ασφυξία που επιδεινώνει το οικονομικό κλίμα και οδηγεί την οικονομία μπροστά σε αδιέξοδο». 

Σημειώνει, δε, ότι «ο μόνος λόγος που η  αξιολόγηση αυτή δεν προσέθεσε νέα μέτρα, είναι γιατί αυτά «απλόχερα» τα είχαν δώσει και προ – νομοθετήσει εκ των προτέρων για το 2018, το 2019, το 2020. Και όλα αυτά χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για την απομείωση και την αναδιάρθρωση του Δημοσίου χρέους». 

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η έξοδος από την κρίση δεν επιτυγχάνεται με την εξοντωτική φορολόγηση και τις δυσβάσταχτες εισφορές για τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτά είναι «μέτρα που υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητά τους και την προοπτική επιβίωσης τους».  «Έχετε υπογράψει σκληρή επιτροπεία μέχρι το 2060», τόνισε. 

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η δήθεν «επιτυχία» του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του», συμπλήρωσε αιχμηρά η κ. Γεννηματά, ενώ έκανε λόγο για «έξοδος μαϊμού με συνθήκες υποτέλειας, σκληρών μέτρων λιτότητας, κυριαρχία των συντηρητικών πολιτικών». « Για να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια πρέπει να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, επεσήμανε ότι το κόμμα της θα συνεχίσει να υπηρετεί  «με συνέπεια την αναγκαία Πολιτική Σταθερότητα, με την εξίσου επιτακτική ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου». «Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας μας υποχρεώνουν  –ο καθένας από την σκοπιά του- να ανταποκριθούμε σε αυτές», κατέληξε. 

   Βολές και στη Νέα Δημοκρατία    

Η κ. Γεννηματά δεν εξάντλησε την κριτκή της μόνο στην κυβέρνηση αλλά υπογράμμισε ότι «η ΝΔ, παρά τη νέα προσπάθεια να εμφανιστεί πότε ως λαϊκή δεξιά και πότε ως μεταρρυθμιστική δύναμη, στην πράξη ακολουθεί μια όλο και πιο δεξιά και συντηρητική πολιτική, εγκλωβισμένη στις παλιές, παραδοσιακές της λογικές». 

«Δεν είναι τυχαίο ότι  ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρεται στα κίνητρα για τους οικονομικά ισχυρούς, «ξεχνά» συστηματικά τα ζητήματα της αναδιανομής για την μείωση των Κοινωνικών Ανισοτήτων, δεν αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή