Τα κόμματα καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο

Τα κόμματα καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών παίρνουν τα πολιτικά κόμματα, τα οποία καταδικάζουν το τρομοκρατικό χτύπημα επισημαίνοντας ότι «τέτοια χτυπήματα στρώνουν το έδαφος σε εξτρεμιστές» και «τροφοδοτούν την τρομολαγνεία».

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοκρατικοί πολίτες παίρνουν θέση απέναντι σε τέτοια χτυπήματα, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στο Εφετείο.«Eίναι απερίφραστη η καταδίκη μας για την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο. Τέτοιες ενέργειες, που αντικειμενικά τροφοδοτούν την τρομολαγνεία και την ατζέντα της καταστολής, βρίσκουν απέναντι τους όλους τους δημοκρατικούς πολίτες», επισημαίνει.

Το Ποτάμι από την πλευρά του, τονίζει ότι «η καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών είναι αυτονόητη από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με εγχώρια τρομοκρατία και πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξάρθρωσή της» και προσθέτει ότι «πρέπει να ενισχυθεί η θεσμική λειτουργία και να γίνεται σεβαστή η διάκριση των εξουσιών. Οι επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη οδηγούν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και ανεξαρτήτως προθέσεων στρώνουν το έδαφος σε εξτρεμιστές».

Το ΚΚΕ, καταδικάζει «τη βομβιστική επίθεση και τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φρουρού του κτιρίου, στο Εφετείο Αθηνών» και σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «τέτοιες ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν 'νερό στο μύλο' όσων θέλουν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με δήλωση της εκπροσώπου, Μανταλένας Παπαδοπούλου, καταδίκασε την επίθεση κάνοντας λόγο για ενέργεια κατά της Δημοκρατίας. «Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο είναι εγκληματική ενέργεια που στρέφεται ευθέως κατά της Δικαιοσύνης αλλά και εναντίον της Δημοκρατίας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή».

Την καταδίκη της για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, διά στόματος Μάριου Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεωργιάδης στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Λεβέντης ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Κοντονή, ο οποίος με την εμπαθή τακτική του μπορεί να οπλίσει τα χέρια κάποιων παρανοϊκών που πιστεύουν ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με τις βόμβες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή