Ευρωλίγκα: Δοκιμασία Ολυμπιακού στο Κάουνας

Ευρωλίγκα: Δοκιμασία Ολυμπιακού στο Κάουνας

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί στην Ευρωλίγκα να μην υπάρχει ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα, αλλά για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό θα είναι πολύ σημαντική η κατοχύρωση της πρώτης θέσης, μετά τη διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής, σήμερα και αύριο, εφόσον νικήσει στο Κάουνας (20.00), τη Ζαλγκίρις.

Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» να αναζητούν την πέμπτη εκτός έδρας νίκη τους κόντρα στους Λιθουανούς, που πραγματοποιούν εξαιρετική περίοδο στον δεύτερο χρόνο καθοδήγησής τους από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, «τρέχουν» ρεκόρ 9 νικών και 5 ηττών και βρίσκονται ισόβαθμοι στην πέμπτη θέση με τη Φενέρμπαχτσε. Η Ζαλγκίρις δεν διεκδικεί μόνο τη συμμετοχή της στα πλέι οφ της διοργάνωσης, αλλά θα «κυνηγήσει» και το πλεονέκτημα έδρας, κατακτώντας μια θέση στην πρώτη τετράδα, στο δεύτερο μισό της κανονικής διάρκειας.

«Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Εχει ρόλους, έχει “χημεία” και οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν όταν είναι στο παρκέ. Επιθετικά έχουμε εντοπίσει στοιχεία στο παιχνίδι της που θέλουμε να σταματήσουμε, αλλά δεν θα τα αναφέρω. Επίσης, έχει τρόπους να αμυνθεί, γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει στην επίθεση να έχουμε καθαρό μυαλό και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει» υποστήριξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που δεν θα έχει στη διάθεσή του για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, τους Μιλουντίνοφ και Πρίντεζη, καθώς και τον Μάντζαρη, λόγω του πρόσφατου διαστρέμματος που υπέστη.

«Εχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες που υπάρχουν. Προσπαθούμε να βρούμε κάποια σχήματα που θα λειτουργήσουν χωρίς εκείνους και θα καλύψουν το κενό τους. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες της δωδεκάδας να είναι συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτά που πρέπει. Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ. Πιστεύω στο υλικό μας, πιστεύω σε όλους τους παίκτες και θέλω να είναι έτοιμοι και συγκεντρωμένοι» κατέληξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που διαθέτει την καλύτερη άμυνα (μ.ό. 72,1 π.)-μέχρι τώρα- στην Ευρωλίγκα, ενώ είναι η μοναδική ομάδα που πέτυχε το απόλυτο νικών στις τρεις «διπλές» εβδομάδες, με έξι νίκες.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία ανέφερε και ο Γιασικεβίτσιους, αναφερόμενος στον αγωνιστικό χαρακτήρα του Ολυμπιακού: «Οποιος παίκτης κι αν απουσιάσει, μέχρι τώρα, δεν είναι αναντικατάστατος, γιατί υπάρχει ανταπόκριση από τους συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολη ομάδα και δεν βρίσκεται τυχαία στην πρώτη θέση».

To πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής (σήμερα): Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ, Μακάμπι – Ουνικάχα Μάλαγα, (αύριο) Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι – Ερ. Αστέρας, Χίμκι – Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή