Τραμπ: Οι κυρώσεις αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα

Τραμπ: Οι κυρώσεις αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της Βόρειας Κορέας αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο, μετά το χέρι που έτεινε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής αθλητών της Πιονγκγιάνγκ στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν της Νότιας Κορέας.

«Οι κυρώσεις και «άλλες» πιέσεις αρχίζουν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα», τόνισε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Twitter.

«Ο πυραυλάνθρωπος (Rocket man) τώρα θέλει να συνομιλήσει με την Νότια Κορέα για πρώτη φορά. Ίσως αυτά είναι καλά νέα, ίσως όχι, θα δούμε!», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του για τη νέα χρονιά ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε ότι ο δρόμος προς τον διάλογο ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ είναι «ανοικτός». Μετά τις δηλώσεις αυτές, ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης Τσου Μιόνγκ-γκιούν πρότεινε στη Βόρεια Κορέα να διεξαχθούν συνομιλίες υψηλού επιπέδου την 9η Ιανουαρίου προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή