Ενισχύθηκε και καραδοκεί η ΑΕΚ

Ενισχύθηκε και καραδοκεί η ΑΕΚ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διακοπές των Χριστουγέννων λειτούργησαν αναμφίβολα αποσυμφορητικά για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και τον Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο ο νέος χρόνος φέρνει μαζί του νέες προκλήσεις, νέες μάχες και ένα δύσκολο πρόγραμμα που δεν επιτρέπει λάθη. Για τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, Νίκο Λυμπερόπουλο, ο Δεκέμβριος αποδείχθηκε ένας αποδοτικός μήνας, καθώς πριν καν διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας του 2018, η ΑΕΚ έχει ήδη στο ρόστερ της δύο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν για συγκεκριμένους ρόλους και αναμένεται να βοηθήσουν άμεσα. Ο Μασούντ προπονείται με τους συμπαίκτες του από τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ χθες προπονήθηκε για πρώτη φορά με την ομάδα και ο νεοαποκτηθείς μέσος Ερικ Μοράν. Ο ρόλος του 26χρονου Βάσκου θα είναι καθοριστικός για την ΑΕΚ του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος, καθώς οι αρμοδιότητές του είναι παραπλήσιες με αυτές του τραυματία Γιόχανσον. Ο Μοράν προορίζεται για παρτενέρ του Σιμόες, ενώ υπό συνθήκες μπορεί να αντικαταστήσει στην ενδεκάδα τον Πορτογάλο μέσο.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Μοράν υποστήριξε πως στόχος του είναι να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην ομάδα, ενώ στάθηκε και στο γεγονός πως η ΑΕΚ διαθέτει αρκετούς ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν τον πρώην χαφ των Λεγανιές, Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο να αποδώσει το συντομότερο δυνατόν.

«Ξέρω πως η ΑΕΚ διεκδικεί με πάρα πολλές πιθανότητες το πρωτάθλημα και ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, που συνεχίζει και στο Γιουρόπα Λιγκ. Μακάρι στο τέλος της σεζόν να είμαστε οι πρωταθλητές», τόνισε μεταξύ άλλων.

Μετά τις δύο προσθήκες, η διοίκηση της Ενωσης έχει περίπου ένα μήνα για να καταλήξει στον παίκτη που θα αποκτηθεί για τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Οπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, συχνά προκύπτουν ενδιαφέρουσες υποθέσεις ποδοσφαιριστών προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αλλά η ΑΕΚ θα ήθελε να κλείσει σχετικά άμεσα και την τρίτη της χειμερινή μεταγραφή. Η υπόθεση Ερνάνι δεν απασχολεί πλέον τον «Δικέφαλο», δεδομένων των απαιτήσεων της Πόρτο που ήθελε πώληση και όχι δανεισμό του ποδοσφαιριστή, συνεπώς η ΑΕΚ αναζητά άλλες λύσεις για τον εξτρέμ της.

Επιστροφή στη δράση

Μετά τη διακοπή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, η ΑΕΚ επανέρχεται σε αγωνιστικό ρυθμό. Το προσεχές παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι από εκείνα που πρέπει απαραιτήτως να κερδίσει, στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι πρώτες προπονήσεις του Μασούντ έχουν αφήσει πλήρως ικανοποιημένο τον Χιμένεθ και η παρουσία του Ιρανού στην αποστολή του αγώνα του Σαββάτου θεωρείται δεδομένη, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται και η συμμετοχή του στη βασική ενδεκάδα. Εκτός θα είναι σίγουρα ο Σιμόες, αλλά και ο Τσόσιτς, ενώ ο Βράνιες προπονείται κανονικά και αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα.

Μιλώντας στους ποδοσφαιριστές για τον αγώνα του Αγρινίου, ο Χιμένεθ τόνισε πως δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, ιδίως από τη στιγμή που έχει προηγηθεί η εμφατική νίκη της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού με 4-0 για το Κύπελλο τον Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή