Στ. Πιτσιόρλας: Αναγκαία η επίλυση των προβλημάτων της ΣΕΚΑΠ από το Δημόσιο

Στ. Πιτσιόρλας: Αναγκαία η επίλυση των προβλημάτων της ΣΕΚΑΠ από το Δημόσιο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο 2018 θα ξεκινήσει το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Το χρονοδιάγραμμα, όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, προβλέπει ότι τους πρώτους μήνες του έτους το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εγκρίνει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα της ανάπλασης της έκτασης, για να ακολουθήσει η αδειοδότηση του καζίνο που έχει χωροθετηθεί στη συγκεκριμένη έκταση. Οι διαδικασίες αυτές, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, θα ολοκληρωθούν μέσα στο α΄ εξάμηνο του έτους. «Θεωρώ ότι όλα αυτά το πρώτο εξάμηνο θα έχουν τελειώσει και επομένως μέσα στο ’18 όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσει η επένδυση», είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ).

Για τη ΣΕΚΑΠ, ο κ. Πιτσιόρλας έκανε λόγο για επιβεβλημένη ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων της επιχείρησης από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η επιχείρηση οφείλονται στις προηγούμενες διοικήσεις, όταν η εταιρεία βρισκόταν υπό δημόσιο έλεγχο. Ως συνέπεια ο ιδιώτης (επενδυτής) που απέκτησε την επιχείρηση, «βρέθηκε προ εκπλήξεων» όταν τα συγκεκριμένα προβλήματα αναδύθηκαν.

Στη βάση αυτή, ο υφυπουργός Οικονομίας υπεραμύνθηκε της αναδιοργάνωσης και αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και σημείωσε ότι μεγάλα κομμάτια του κρατικού τομέα πρέπει να περάσουν υπό ιδιωτικό έλεγχο. Ζήτησε μάλιστα να αποδαιμονοποιηθεί η συζήτηση των αποκρατικοποιήσεων, σημειώνοντας ότι πρέπει «να εμπιστευτούμε τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας παραπάνω από ό,τι μέχρι σήμερα».

Σε ό,τι αφορά γενικότερα το επενδυτικό κλίμα στη χώρα, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι είναι ισχυρό, καθώς διαπιστώνεται «μεγάλη πρόοδος στον τομέα των μεταρρυθμίσεων», ενώ πρόσθεσε ότι οι μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει μέσα στο 2017 αλλά κι εκείνες που ακολουθούν το 2018, άλλαξαν το κλίμα. Σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο υφυπουργός είπε ότι «όλοι πια αρχίζουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα και θα βγει στις αγορές», ενώ τέλος, για το «καυτό» θέμα των κόκκινων δανείων διευκρίνισε ότι δεν αφορά μόνο τα στεγαστικά δάνεια γα τα οποία «η κυβέρνηση δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον, τεράστια ευαισθησία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή