Απόφαση για τις εκδρομές στο εξωτερικό

Απόφαση για τις εκδρομές στο εξωτερικό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι δεν επιτρέπονται πλέον ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό, στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικού ή περιβαλλοντικού περιεχομένου. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας.

Η εν λόγω απαγόρευση ορίζεται σε διευκρινιστική απάντηση που έδωσε ο γ.γ. του υπουργείου Γιώργος Αγγελόπουλος στα τέλη Νοεμβρίου ύστερα από σχετικό ερώτημα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας. Η εγκύκλιος βασίζεται σε υπουργική απόφαση από τις 6 Μαρτίου 2017. Αρμόδιες πηγές εξήγησαν στην «Κ» ότι η απόφαση ελήφθη επειδή οι οικογένειες κάποιων μαθητών αδυνατούσαν να πληρώσουν τα έξοδα ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού ή περιβαλλοντικού προγράμματος. Αυτό προκαλούσε πικρίες μεταξύ των μαθητών. Γι’ αυτό, άλλωστε, επιτρέπονται οι μετακινήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων που εποπτεύονται από το υπουργείο. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που έχουν τέτοια προγράμματα, στα οποία περιλαμβάνονται και ταξίδια στο εξωτερικό. Ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι με αυτά τα προγράμματα. Επίσης, όπως λέει στο έγγραφό του ο κ. Αγγελόπουλος, «για μετακινήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων διεθνών οργανισμών δεν απαιτείται σχετική έγκριση από το υπουργείο Παιδείας, εφόσον πρόκειται για διεθνή οργανισμό στον οποίο συμμετέχει επίσημα η Ελλάδα. Ομως για οποιοδήποτε όργανο, φορέα, ερευνητικό κέντρο κ.λπ. ενός τέτοιου διεθνούς οργανισμού δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση από το υπ. Παιδείας». Αρα, δεν επηρεάζονται οι μετακινήσεις μαθητών στο πλαίσιο προγραμμάτων όπως το Erasmus. Tέλος, επιτρέπονται οι αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή