Παρουσία τουρκικών σκαφών κοντά στα Ιμια

Παρουσία τουρκικών σκαφών κοντά στα Ιμια

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία σκαφών του ελληνικού Λιμενικού Σώματος και της τουρκικής Ακτοφυλακής καταγράφηκε από νωρίς το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα Ιμια.

Η δραστηριότητα, που δεν συνοδεύτηκε πάντως από καμία ένταση, συνδέεται με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κάλυμνο. με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Τα τουρκικά σκάφη, νωρίς το πρωί, πέρασαν, πάντα παρακολουθούμενα στενά από το Λιμενικό, από την περιοχή του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου.

Στην πλευρά των τουρκικών χωρικών υδάτων υπήρχαν πλοία του πολεμικού ναυτικού της γείτονος, ενώ στην Κάλυμνο, όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός, είχαν πλεύσει η φρεγάτα «Κουντουριώτης» και η κανονιοφόρος «Νικηφόρος».

Νωρίτερα, τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένταση στην περιοχή των Ιμίων, κάνοντας αναφορές και στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο νησί. Ωστόσο, από την ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώθηκε κάτι αντίστοιχο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή