Σταθερή η κατάσταση της 35χρονης ορειβάτισσας που τραυματίστηκε στον Ολυμπο

Σταθερή η κατάσταση της 35χρονης ορειβάτισσας που τραυματίστηκε στον Ολυμπο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 35χρονης ορειβάτισσας που τραυματίστηκε χθες στο Λούκι Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.800 μέτρων. Η 35χρονη φέρει κατάγματα στα πλευρά της, γεγονός που σημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνο νοσηλείας.Η ορειβάτισσα μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

To χρονικό

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ βρήκαν την 35χρονη ορειβάτισσα από την ΠΓΔΜ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στη θέση «Στεφάνι» στον Όλυμπο, καθώς έπεσε σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων. Η 35χρονη επιχειρούσε ανάβαση μαζί με ομάδα ορειβατών επίσης από την ΠΓΔΜ, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων.  Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης και Λιτόχωρου, άνδρες από τη 2η ΕΜΑΚ, καθώς και ομάδες εθελοντών. 

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 7 Ιανουαρίου 2018, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) παρέλαβε και μετέφερε 35χρονη πολυτραυματία. Το ελικόπτερο παρέλαβε την πολυτραυματία και την μετέφερε στην 110 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας, από όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Συνεχάρη τις υπηρεσίες ο υπουργός

Συγχαρητήρια στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών που μετείχαν στην επιχείρηση για τη διάσωση 35χρονης στον Όλυμπο, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, «για την αυταπάρνηση, τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης» που έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή