Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στην Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ

Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στην Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με βανδαλισμούς που πραγματοποίησαν στις 20 Δεκεμβρίου στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανέλαβαν χθες μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρουν σε κείμενο – προκήρυξη που αναρτήθηκε στον ιστότοπο indymedia στόχος της επίθεσης ήταν ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ όπως επισημαίνουν αφορμή για την καταδρομική υπήρξε η πρόταση του κ. Σαρτζετάκη για επιβολή διδάκτρων στους πρωτοετείς

Αναφέρουν ακόμη στο ίδιο κείμενο πως οι βανδαλισμοί έγιναν και με αφορμή συζήτηση που είχε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνος με φοιτητές στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως υποστηρίζουν τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο κ. Ζαπράνης  είχε «ειρωνική διάθεση».

Υπενθυμίζεται ότι οι κουκουλοφόροι είχαν πετάξει μπογιές στα γραφεία, ενώ χρησιμοποιώντας λοστούς και σφυριά προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε τζάμια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τη στιγμή της καταδρομικής επίθεσης στον χώρο δεν βρίσκονταν φοιτητές παρά μόνον ορισμένα στελέχη της πρυτανείας, τα οποία όμως δεν ήρθαν σε επαφή και αντιπαράθεση με τους κουκουλοφόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή