Ο Φάρατζ υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος για Brexit

Ο Φάρατζ υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος για Brexit

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. O τέως ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε πως θα έβλεπε θερμά το ενδεχόμενο να διεξαχθεί και δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με τo Brexit, ώστε να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους αμφισβητούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.

Ο θιασώτης της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε στο Channel 5 της βρετανικής τηλεόρασης πως «ίσως φτάνω στο σημείο να πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνουμε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ε.Ε. Με αυτόν τον τρόπο, το ζήτημα θα έληγε για μια γενιά. Το ποσοστό που θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου την επόμενη φορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από την τελευταία φορά».

Ο Φάρατζ ήταν αυτός που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη λήψη της απόφασης για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αλλά και στο τελικό αποτέλεσμα του Brexit. Ο ίδιος επέλεξε να ρίξει τα βέλη του ενάντια στους πολιτικούς που εκφράζονται ανοικτά υπέρ της αναγκαιότητας της παραμονής. Κατά τον Φάρατζ, ένα ακόμα ισχυρότερο αποτέλεσμα υπέρ του Brexit θα ήταν υπεραρκετό ώστε να θέσει τέλος στην γκρίνια των φιλοευρωπαίων πολιτικών που υποστηρίζουν πως οι συνέπειες της απόφασης του 2016 δεν ήταν σαφείς τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Φάρατζ, ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή