Περιορισμό προσφύγων στις 200.000 ετησίως προβλέπει η συμφωνία

Περιορισμό προσφύγων στις 200.000 ετησίως προβλέπει η συμφωνία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμό στις 200.000 του αριθμού των ανθρώπων που θα φθάνουν στη Γερμανία για να ζητήσουν άσυλο προβλέπει μεταξύ άλλων η συμφωνία Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι υπό συνασπισμό κυβερνητικοί εταίροι της Γερμανίας, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά :

– Επιθυμούν να μετασχηματίσουν τον μηχανισμό διάσωσης ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

– Είναι έτοιμοι να ενισχύσουν την γερμανική συμβολή στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

– Παραμένουν προσηλωμένοι στην ανάπτυξη κοινών θέσεων με τη Γαλλία επί όλων των σημαντικών ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων.

– Τάσσονται υπέρ της διάθεσης συγκεκριμένων κονδυλίων του προϋπολογισμού για την οικονομική σταθεροποίηση, την κοινωνική σύγκλιση και τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη και υποστηρίζουν ότι τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ενός μελλοντικού «επενδυτικού προϋπολογισμού» για την ευρωζώνη.

Επιπλέον, Χριστιανοδημοκράτες και SPD συμφώνησαν ότι:

– Προχωρούν σε απαγόρευση των πωλήσεων οπλισμού προς όσες χώρες εμπλέκονται στις συγκρούσεις στην Υεμένη.

– Θα επενδύσουν 5,95 δισεκατομμύρια ευρώ στην ψηφιοποίηση, την εκπαίδευση και την έρευνα.

– Δεν επιθυμούν ούτε να κλείσουν ούτε όμως να ανοίξουν νέα κεφάλαια ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πρόκειται να περιορίσουν τον αριθμό των προσφύγων στους 200.000 ετησίως  «Οι αριθμοί της μετανάστευσης (περιλαμβανομένων των προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, των ατόμων που εμπίπτουν στην επανένωση των οικογενειών, στην επανεγκατάσταση και αφαιρώντας όσους εγκαταλείπουν τη χώρα) δεν θα ξεπερνούν τους 180.000-220.000 ετησίως», αναφέρεται συγκεκριμένα στο κείμενο της συμφωνίας.

Η θέσπιση των ορίων αυτών καλύπτει τις θέσεις των χριστιανοδημοκρατών της Αγγελα Μέρκελ, παρά το γεγονός ότι το έγγραφο εργασίας προβλέπει ένα μικρό περιθώριο ευελιξίας προς τα επάνω. Ταυτόχρονα, οι διαπραγματευτές συμφώνησαν σε έναν σημαντικό περιορισμό της επανένωσης των οικογενειών θέτοντας ανώτατο όριο στα 1.000 άτομα που θα μπορούν να το ζητήσουν κάθε μήνα. Πρόκειται επίσης για μία ρύθμιση που καλύπτει μάλλον τις θέσεις των συντηρητικών παρά των σοσιαλδημοκρατών.

Οι ηγέτες των CDU,CSU και SPD συμφώνησαν επίσης να θεσπίσουν νέους όρους στην υποδοχή των προσφύγων και ειδικότερα να μην προβλέπεται πλέον η συστηματική χορήγηση οικονομικής βοήθειας, αλλά αυτή να αντικαθίσταται κατά περιπτώσεις από υλική βοήθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή