Απάντηση Βαρουφάκη στον Ντάισελμπλουμ: Είναι ένα άτομο χωρίς υπόσταση

Απάντηση Βαρουφάκη στον Ντάισελμπλουμ: Είναι ένα άτομο χωρίς υπόσταση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στα όσα  δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για τον ίδιο και τα όσα συνέβησαν τους πρώτους μήνες του 2015, έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είχαν μπροστά τους έναν υπουργό που έλεγε ότι δεν υπογράφει κανένα νέο δάνειο, χωρίς να αναδιαρθρωθεί το χρέος. Είχαν καταλάβει ότι δεν θα λύγιζα, οπότε έπρεπε να βγω από τη μέση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον Real Fm και συνέχισε, αναφερόμενος στον κ. Ντάισελμπλουμ και στο μήνυμα του τελευταίου προς την κυβέρνηση, να τον αντικαταστήσει στο υπουργείο Οικονομικών:

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι αναξιόπιστος στην ίδια του τη χώρα. Οι ίδιοι οι Ολλανδοί τον απέλυσαν. Οποιοσδήποτε υπουργός πτωχευμένης χώρας  δεν δεχόταν να τους αφήσει να συνεχίσουν αυτό που κάνουν, θα ήταν πρόβλημα. Το ότι έτυχε ο κ. Ντάισελμπλουμ να είναι ο αγγελιοφόρος του κ. Σόιμπλε, και μη σας πω και του Τόμας Βίζερ, δεν έχει καμία σημασία».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βαρουφάκης, το μήνυμα ήταν «βάλε έναν υπουργό Οικονομικών που θα υπογράψει ότι του δώσουμε. Αυτό ήταν το μήνυμα. Κι εγώ, αν ήμουν διατεθειμένος να υπογράψω το 3ο μνημόνιο, θα έλεγαν τα καλύτερα για μένα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα του έλεγε αν τον συναντούσε ξανά, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν θα του έλεγα απολύτως τίποτα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι ένα άτομο χωρίς υπόσταση. Αναγκάστηκε να ανασκευάσει το βιογραφικό του γιατί δεν είχε το μεταπτυχιακό που έλεγε ότι είχε. Τον κ. Σόιμπλε τον σεβόμουν και τον σέβομαι. Δεν θα με πείραζε καθόλου να τον συναντήσω και να ξανασυζητήσουμε. Με τον κ. Ντάισελμπλουμ δεν έχω κάτι να συζητήσω».

Νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης είχε σχολιάσει με ένα αιχμηρό tweet τα όσα δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ στους F.T.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή