Μια πόλη στο πόδι για τον 12χρονο Αλέξανδρο

Μια πόλη στο πόδι για τον 12χρονο Αλέξανδρο

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε συλλογές υπογραφών και ψηφίσματα για τη Μακεδονία, ούτε κινητοποιήσεις εναντίον των προς ψήφιση προαπαιτουμένων. Η Κοζάνη τούτες τις μέρες βρίσκεται «στο πόδι» για να σώσει ένα δωδεκάχρονο παιδί.

Ο μικρός διαγνώστηκε ότι πάσχει από μια σπάνια νόσο των οστών και κρίθηκε πως πρέπει να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο του Χιούστον, πλην όμως η οικογένειά του αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στα έξοδα του ταξιδιού που ανέρχονται σε 30.000 ευρώ.

Τα αντανακλαστικά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της τοπικής κοινωνίας ενεργοποιήθηκαν άμεσα με τη γνωστοποίηση του προβλήματος και στην πόλη της Κοζάνης παρατηρείται ξεσηκωμός.

Απλοί άνθρωποι σπεύδουν, σε δύσκολες γι’ αυτούς εποχές, να καταθέσουν μικρά ποσά από το υστέρημά τους, στα σχολεία οι μαθητές διενεργούν εράνους, σύλλογοι, φορείς και σωματεία συνεισφέρουν οικονομικά στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, καταστηματάρχες της πόλης διαθέτουν τις εισπράξεις μιας ημέρας, ενώ την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί με πρωτοβουλία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων –ο μικρός ήταν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής– σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης και την κοινωφελή επιχείρηση κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας του δήμου διοργανώνεται ανοιχτή συγκέντρωση συμπαράστασης στον μικρό Αλέξανδρο Μελισσινό στην κεντρική πλατεία της πόλης και η συμμετοχή προβλέπεται μεγάλη, καθώς το πρόβλημα έχει «ακουμπήσει» τις καρδιές των συμπολιτών του.

«Το γκολ της ζωής σου»

Σε ένα συγκινητικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση και την οικονομική συμπαράσταση υπό τον τίτλο «Αλέξανδρε, εσύ θα βάλεις το γκολ της ζωής σου και εμείς θα πανηγυρίσουμε», αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ναι, έχουμε ακόμα ανθρωπιά, ευτυχώς πονάμε, ευτυχώς ελπίζουμε, ευτυχώς δίνουμε το χέρι μας και την αγκαλιά μας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη». Θα δώσουν το παρών στη συγκέντρωση αθλητές όλων των ακαδημιών και των αθλητικών σωματείων, καθώς και γνωστά ονόματα ποδοσφαιριστών, προπονητών, αλλά και καλλιτέχνες (ηθοποιοί, τραγουδιστές) που θα φωτογραφηθούν με τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών, ενώ στον χώρο της πλατείας θα υπάρχουν κουμπαράδες για τη συγκέντρωση χρημάτων.

«Δεν είχα καμία αμφιβολία για την πόλη μου και τους ανθρώπους της, αλλά δεν περίμενα ποτέ, τέτοια ανταπόκριση, τόσο ζεστό κλίμα…», δήλωσε  (vetonews) ο πατέρας του παιδιού, Γενναίος Μελισσινός.

Ο δωδεκάχρονος μπήκε σε περιπέτειες με την υγεία του όταν μια μέρα παίζοντας ποδόσφαιρο έσπασε το πόδι του. Οι γιατροί στο νοσοκομείο διέγνωσαν σπάνια πάθηση στα οστά και ύστερα από τέσσερις μήνες στην ογκολογική μονάδα, βρίσκεται πλέον στον ξενώνα του ογκολογικού κέντρου για παιδιά ΕΛΠΙΔΑ, όπου παρακολουθεί τα μαθήματα της Α΄ τάξης Γυμνασίου μέσω ειδικού προγράμματος που τρέχει η μονάδα, συνομιλεί με τους φίλους του και μαθαίνει τα νέα από τα social media.

Ωστόσο, η μεταφορά του σε ειδικό κέντρο στο Χιούστον των ΗΠΑ κρίθηκε επιβεβλημένη, αλλά και μόνο τα έξοδα μετάβασης ανέρχονται σε 30.000 ευρώ, ποσό που δεν διαθέτει η οικογένεια. Η περιπέτεια του μικρού «ξύπνησε» την ανθρωπιά στην κοινωνία και οι κάτοικοι της ακριτικής πόλης πήραν πάνω τους την υπόθεση, ελπίζοντας ότι ο Αλέξανδρος θα βάλει το «γκολ της ζωής του».

Εως και την Ιορδανία

Το μήνυμα της κινητοποίησης βγήκε γρήγορα από την Κοζάνη ενεργοποιώντας ανθρώπους από τις ΗΠΑ έως και την Ιορδανία, με την Κοζάνη να ζει στους ρυθμούς της αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ανήλικο πολίτη της. Οι οργανωτές της κινητοποίησης δίνουν και τον αριθμό λογαριασμού του πατέρα του Αλέξανδρου για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει: Μελισσινός Γενναίος στη EUROBANK με αριθμό: 0026.3507.2002.00004202 και IBAN:GR9802635070000200200004202. Τo ΒΙG για το εξωτερικό είναι: ERBKGRAA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή