Νέα «πυρά» Κοντονή κατά δικαστών και εισαγγελέων

Νέα «πυρά» Κοντονή κατά δικαστών και εισαγγελέων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επίθεση από το βήμα της Βουλής κατά της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και όσων αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, υπεραμυνόμενος εκ νέου των επίμαχων διατάξεων. «Τον θεσμό του διαμεσολαβητή, ενώ όλοι τον επικροτούν, όταν έρχεται η ώρα υλοποίησής του, υπάρχουν προσκόμματα και αντιδράσεις γιατί παγιωμένες αναχρονιστικές νοοτροπίες δεν θέλουν να αφήσουν νέες ιδέες, δοκιμασμένες και πετυχημένες να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στη Δικαιοσύνη», είπε. Ο ίδιος χαρακτήρισε απολύτως ανακριβές ότι η υποχρεωτικότητα –για κάποιες διαφορές– προσφυγής στη διαμεσολάβηση οδηγεί σε αποκλεισμό από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κυρίως για οικονομικούς λόγους. «Και όμως τέτοιοι ισχυρισμοί ακούστηκαν από νομικούς κύκλους, οι οποίοι –ευτυχώς όχι στο σύνολό τους– εκφράζουν τέτοιες απόψεις. Αναφέρομαι στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία μνημόνευσε ο κ. Δένδιας. Παρέλειψε να πει όμως ότι από τα 14 μέλη που πήραν την απόφαση, 8 ήταν υπέρ και 6 κατά της απόφασης που έλαβε η Ενωση, επιδοκιμάζοντας κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και πλήρη το νομοσχέδιο το οποίο συζητάμε τώρα», είπε ο κ. Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι με το επίμαχο νομοσχέδιο η χώρα εναρμονίζεται με την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς και ότι «στόχος είναι να λειτουργήσει ένας επιτυχημένος θεσμός που στην Ιταλία παράγει περί τις 250.000 υποθέσεις».

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θ. Παφίλη που υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο τίθενται ταξικοί φραγμοί, ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι υπάρχει απόλυτη προστασία του εργαζομένου, αφού και στη διάταξη για τις εργατικές διαφορές, τα έξοδα του διαμεσολαβητή τα καταβάλλει ο εργοδότης.

Χθες, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου δικαστές και εισαγγελείς πραγματοποίησαν δίωρη αποχή από τα καθήκοντά τους, ενώ εκτός δικαστηρίων ήταν και όλοι οι δικηγόροι της χώρας, πλην των δικηγόρων Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή